Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare acordă 4,6 milioane de euro pentru municipiul Bălți

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi un împrumut de 4,6 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport public și de iluminat stradal din municipiul Bălți. 

Investiția totală de 7 milioane de euro va fi completată de un grant de 2,4 milioane de euro oferit de Fondul Parteneriatului pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P) din Europa de Est, la care Uniunea Europeană (UE) este cel mai mare contribuitor.

Potrivit unui acord semnat joi, 14 septembrie, investiția va asigura procurarea a 22 de troleibuze alimentate cu baterii și va moderniza sistemul de iluminat de pe șase străzi din Bălți.

„Suntem mândri să reafirmăm angajamentul nostru față de Bălți cu această a doua investiție ulterioară, de când orașul și-a dezvoltat Planul de acțiune pentru orașul verde în 2021. Eficiența resurselor, decarbonizarea, accesibilitatea și modernizarea infrastructurii sunt priorități cheie pentru noi în Bălți. Acest proiect va contribui la menținerea troleibuzelor ca coloana vertebrală a sistemului de transport, va conecta mai bine orașul și va oferi transport public accesibil pentru toți. Modernizarea infrastructurii de iluminat va contribui la asigurarea unui mediu sigur pentru toți cetățenii din Bălți”, a declarat Catarina Björlin Hansen, șeful BERD pentru Moldova.

Menționăm că BERD a investit până în prezent peste 2 miliarde de euro în 168 de proiecte implementate în Republica Moldova.

Acord de colaborare: Diplomele de studii eliberate în Republica Moldova, recunoscute în Portugalia
Articolul anterior
Afecțiunea de care tot mai mulți copii suferă, fără ca părinții să își dea seama: Simptomele după care o poți recunoaște
Articolul următor