Evaluarea progresului privind realizarea obiectivelor de dezvoltare a Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM) și impactul pandemiei virusului COVID-19 asupra implementării PRIM și sectorului educațional au fost principalele subiecte abordate de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei ședințe online cu reprezentanții Misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova.
Ministrul Igor Șarov a mulțumit Băncii Mondiale pentru suportul constant acordat sistemului educațional din Republica Moldova, inclusiv pentru alocarea prin intermediul Proiectului Reforma Învățământului în Moldova a sumei de 3,5 mln. dolari SUA pentru achiziționarea tehnicii de calcul necesară digitalizării instituțiilor de învățământ din țara noastră.
„Pandemia virusului COVID-19 ne-a făcut să ne revizuim obiectivele prioritare din agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în prezent acțiunile noastre sunt îndreptate asupra dotării cu tehnică de calcul a instituțiilor de învățământ și formarea abilităților TIC a profesorilor. Apreciem promptitudinea și deschiderea de care ați dat dovadă în susținerea acestui deziderat.”, a afirmat oficialul.
Reprezentanții Misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova și-au exprimat în continuare deschiderea deplină pentru cooperare și acordare a suportului necesar Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru depășirea provocărilor determinate de pandemie în domeniul educațional.
Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022. Bugetul total al proiectului este de 50 mln. dolari SUA. PRIM este un împrumut investițional, finanțat de Banca Mondială.
Menționăm că Misiunea Băncii Mondiale de acordare a suportului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în implementarea Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM) s-a desfășurat în perioada 1-5 iunie 2020.