Banca Mondială va oferi Chișinăului un împrumut de 92 milioane de euro, pentru a spori eficiența sistemului de alimentare centralizată cu energie termică

Republica Moldova va primi un împrumut în valoare de 92 milioane de euro din partea Băncii Mondiale pentru a îmbunătăți eficiența sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.

separator

În acest sens, în ședința de astăzi, 18 noiembrie, Comisia politică externă și integrare europeană a decis să propună Parlamentului ratificarea Acordului de împrumut între Republica Moldova şi Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) privind al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.

Investițiile oferite de partenerii de dezvoltare vor fi îndreptate spre dezvoltarea infrastructurii de producere a energiei termice şi electrice din Chişinău, precum şi a îmbunătăți calitatea şi eficienţa serviciilor de termoficare.

”Realizarea acestui proiect va contribui la alimentarea fiabilă cu energie electrică și termică, în special, a consumatorilor finali din municipiul Chișinău. De asemenea, vor fi efectuate investiții-pilot de eficiență energetică, care vor contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de termoficare și la reducerea consumului de energie în clădirile respective, ceea ce va avea un impact social pozitiv”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Acțiunile prevăzute în proiect urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2025.

Proiectul urmează a fi dezbătut în ședința plenară a Parlamentului.

Tânără bătută și amenințată cu moartea de fostul iubit, într-un apartament din Capitală
Articolul anterior
5 metode sănătoase de a gestiona stresul
Articolul următor
Alte articole interesante