Bărbații ruși au format cozi la băncile de spermă din țară, înainte să fie trimiși pe front

Rușii fac coadă la băncile de spermă din țară înainte de a fi trimiși să lupte pe frontul din Ucraina, scrie Mirror.co.uk.

Crioconservarea spermei | Copilul.ro

Profesorul Igor Vinogradov, medic-șef al Centrului Științific pentru Reproducere din Moscova, a declarat că a existat un val de cereri noi de stocare a spermei din parea bărbaților înrolați.

Dmitri Mazurov, șeful departamentului de reproducere la centrul medical UMMC-Health din Ekaterinburg, a declarat că aceeași fenomen s-a petrecut și în afara capitalei.

Erau zeci de clienți pe zi, comparativ cu doi sau trei pe lună în perioadele normale, a spus el.

„Ne sună și ne întreabă dacă este posibil să obținem conservarea de urgență în două ore, fără pregătire și examinări”, a spus medicul.

„Am dezvoltat deja un sistem [pentru bărbații mobilizați]. Un bărbat vine la clinică, face analize și înghețăm materialul”, mai spune specialistul.

Un motiv ar fi protejarea materialului reproductiv împotriva radiațiilor nucleare și altor factori nocivi, în cazul bărbaților care își mai doresc copii.

Un purtător de cuvânt al centrului medical ICLINIC din Sankt Petersburg a declarat că au introdus o reducere de zece la sută pentru bărbații mobilizați.

sursa

Explozii și întreruperi de curent, în regiunea Kursk din Rusia

Potrivit autorităților locale, două raioane din regiune au rămas complet fără curent, din cauza ,,bombardamentelor”. Guvernatorul regiunii Kursk din Rusia, Roman Starovoit, a declarat că Forțele Armate ucrainene ar fi bombardat regiunea și au lovit instalația de infrastructură energetică. El a anunțat acest lucru pe canalul său de Telegram. Potrivit acestuia, ,,au fost înregistrate 11 sosiri”.

„Există un impact asupra instalației de alimentare cu energie. Din această cauză, cartierele Sudzhansky și Korenevsky sunt parțial dezactivate. După bombardare, experții vor evalua daunele și vor începe să repare pagubele”, a spus Starovoit. Potrivit informațiilor, nu au fost înregistrate victime.

Regiunea Kursk este o entitate constitutivă a Federației Ruse, care se învecinează cu regiunea Sumy.

Alerta de raid aerian, emisă ieri în toată Ucraina. Explicația lui Alexei Arestovici: ,,S-au aflat în aer cel puțin 4,5 ore. Nu au efectuat lovituri”

Trupele ruse au survolat ieri, 29 noiembrie, spațiul aerian al Ucrainei, timp de peste 4 ore. În acest timp, în toată țara a fost dată alerta de raid aerian, oamenii din Ucraina trăind un imens coșmar.

Consilierul prezidențial Alexei Arestovici a afirmat că ,,rușii au căutat tehnici și căi de noi operațiuni militare”.

Consilierul Biroului Președintelui a explicat de ce, ieri, a fost anunțată o alertă de raid aerian în toată Ucraina, cu excepția Crimeei ocupate.

El și-a exprimat opinia într-o conversație cu activistul rus pentru drepturile omului Mark Feigin pe YouTube.

În ultimele zile, ucrainenii au fost avertizați în mod repetat cu privire la amenințarea de noi bombardamente asupra țării.

„Astăzi a fost o încercare. Avioanele au stat de fapt în aer cel puțin 4,5 ore. Ne așteptam la o lovitură, dar nu au făcut-o. Nu au lovit”, a spus el.

„Ar putea fi antrenament, ar putea identifica doar pozițiile de apărare aeriană, să urmărească cum reacționăm. Ei ar putea să se antreneze și, în același timp, să identifice pozițiile de apărare aeriană”, a adăugat Arestovici.

Potrivit consilierului Președinției, acum rușii caută tehnici și modalități de noi operațiuni militare. „Cu siguranțță, nu sunt mulțumiți de rezultat, când 70 din 90 de rachete lansate sunt doborâte”, a spus Arestovici.

Un aliat al lui Putin, pregătit să preia conducerea gigantului tehnologic rus Yandex, considerat „Google-ul rusesc”

Fostul ministru rus de Finanţe, Aleksei Kudrin, a anunţat marţi că va demisiona din funcţia de şef al Camerei de Audit, organismul care supraveghează cheltuielile publice ale Rusiei, relatează Reuters.

Un aliat al lui Putin a demisionat: Cum a motivat acesta decizia

Aleksei Kudrin, considerat de-a lungul carierei sale atât un liberal economic prooccidental, cât şi un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, este cel mai important oficial guvernamental care îşi părăseşte funcţia de când Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina, în luna februarie, transmite Protv.ro.

Kudrin şi-a motivat decizia prin faptul că vrea să se concentreze „pe iniţiative private”, iar surse de la Moscova se aşteaptă ca acesta să preia o funcţie la gigantul tehnologic rus Yandex, considerat „Google-ul rusesc”.

„În total, am petrecut aproape 25 de ani în sectorul public”, a scris Kudrin pe canalul său de Telegram. „Acum aş vrea să mă concentrez pe proiecte mari, care sunt legate de dezvoltarea iniţiativelor private în sens larg, dar care au, de asemenea, un impact semnificativ asupra oamenilor”, a menţionat fostul ministru de Finanţe, scrie news.ro.

Potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, Kremlinul a trimis către legislativ un document prin care solicită eliberarea lui Kudrin din funcţie, iar camera superioară a parlamentului rus, Consiliul Federaţiei, va analiza propunerea într-o şedinţă convocată pentru miercuri.

Timp de mai bine de un deceniu, între 2000 şi 2011, Aleksei Kudrin a fost ministru de Finanţe al Rusiei, un post foarte influent, şi, deşi a avut legături strânse cu Vladimir Putin, şi-a păstrat un profil relativ echidistant în rolul său actual de şef al Camerei de Audit, organismul care supraveghează cheltuielile publice din Rusia, echivalentul unei Curţi de Conturi.

Săptămâna trecută, într-o întâlnire care a avut loc seara târziu, Kudrin şi Putin au discutat despre viitorul Yandex, au declarat pentru Reuters trei persoane familiarizate cu această chestiune. Sursele au declarat că se aşteaptă ca Aleksei Kudrin să preia un rol în cadrul companiei, care tot săptămâna trecută a anunţat că analizează o posibilă revizuire radicală a modului de organizare, ce ar putea duce la o separare de compania-mamă olandeză, vânzând majoritatea serviciilor din Rusia şi preluând unele unităţi de afaceri cu orientare internaţională.

Yandex, adesea supranumit „Google-ul Rusiei”, domină pieţele de căutare online şi serviciile de ride-hailing (de tip Uber – n.r.) din Rusia, dar compania a fost supusă unor presiuni tot mai mari de când Moscova a început operaţiunea sa militară „specială” în Ucraina. Yandex a vândut mai multe departamente considerate sensibile din punct de vedere politic – cum ar fi serviciul său de ştiri – către rivalul VK, controlat de stat.

Rusia încearcă să transfere centrala nucleară Zaporojie companiei ruse de energie Rosatam
Articolul anterior
Greșeala pentru care o tânără a plătit cu viața. Totul s-a întâmplat când a crezut că a deschis ușa toaletei, într-o cameră de hotel
Articolul următor