Bărbatul care a trăit 33 de ani singur pe o insulă s-a întors în civilizație. Cum arată viața lui acum

Timp de aproape 33 de ani, Mauro Morandi, acum în vârstă de 82 de ani, a trăit izolat în insula Budelli, din arhipelagul La Maddalena, în nordul Sardiniei, primind porecla „Robinson Crusoe al Italiei”.

În 1989, Morandi a intenţionat de fapt să navigheze spre Oceanul Pacific cu un catamaran. El s-a confruntat însă cu probleme în largul Budelli şi, după ce s-a îndrăgostit de această insulă, a decis să rămână acolo. De aceea, subliniază pustnicul, el nu seamănă cu Robinson Crusoe. ″Robinson a vrut să se întoarcă în societate, eu nu″⁣, a explicat italianul.

Printr-o fericită coincidenţă, paznicul insulei de la acea vreme urma să fie schimbat, iar Morandi a reuşit să obţină acest loc de muncă pe Budelli.

De-a lungul anilor, însă, au existat tot mai multe dispute cu autorităţile, care voiau să transforme insula într-un centru de cercetare și i-au cerut să părăsească zona.

După 3 decenii în care a trăit o viață simplă și liniștită, fără prieteni și cu haine puține, Mauro Morandi s-a întors în civilizație, pe insula locuită La Maddalena, nu departe de Budelli.

Acesta spune că s-a reacomodat cu oamenii și că „poți întotdeauna să o iei de la capăt, chiar dacă ai peste 80 de ani”.

„Sunt dovada vie că o a doua viață este posibilă. Poți să o iei întotdeauna de la capăt, pentru că sunt alte lucruri pe care le poți experimenta, o lume total diferită. Sunt fericit și am redescoperit plăcerea unei vieți bune și de a mă bucura de confort”, a spus Mauro pentru CNN.

Folosindu-și pensia din fosta viață de profesor, acesta și-a cumpărat un apartament cu toate necesitățile care i-au lipsit până acum.

Mai mult, acesta are și conturi pe social media, unde împărtășește imagini și comentarii cu cei care îl urmăresc. De asemenea, el și-a scris memoriile într-o carte, disponibilă la vânzare.

sursa

Accident teribil în Rusia. Un tren de pasageri s-a ciocnit cu un camion
Articolul anterior
O fetița dată dispărută, găsită vie după o noapte petrecută pe câmp, cu un cățeluș lângă ea
Articolul următor
Alte articole interesante