Bărbatul cu cea mai lungă limbă din lume a doborât un nou record mondial. Jocul la care nu îi stă nimeni în cale

Americanul Nick Stoeberl, bărbatul cu cea mai lungă limbă din lume, a doborât un record mondial datorită celebrului organ muscular pe care îl deține.

Nick Stoeberl

Recent, Stoeberl a obținut „cel mai rapid timp pentru eliminarea a cinci blocuri Jenga cu limba”, informează Mirror, citata de protv.ro. El a reușit această performanță în 55,526 secunde, reușind să doboare recordul anterior cu aproximativ 4,5 secunde.

„Lungimea medie a limbii 7,9 cm pentru femei și 8,5 cm pentru bărbați. A mea este de 10,1 cm”, a spus Nick.

Când nu doboară recorduri mondiale, Nick Stoeber își folosește limba pentru a se curăța după ce mănâncă.

„Dacă îmi murdăresc fața în timp ce mănânc, pot să ling acea mâncarea. Este ecologic, nu sunt necesare șervețele”, a declarat bărbatul.

De asemnea, americanul profită de organul său muscular pentru a picta.

Pentru a le demonstra oamenilor cât de abilă este cu adevărat limba lui, Nick a încercat să doboare recordul pentru cele mai multe atingeri a nasului cu limba într-un minut.

Recordul era de 281 de atingeri, dar Nick a reușit doar 246.

Nick este mândru de faptul că a ajuns în Guinness World Records și spune că viața lui s-a schimbat de când a devenit bărbatul cu cea mai lungă limbă din lume.

„Am reușit să merg în diferite țări, să cunosc diferite tipuri de culturi și să amparte de mâncare bună”, a spus Nick Stoeberl.

Nick Stoeberl deține recordul mondial din 2012, când l-a detronat pe britanicul Stephen Taylor, care are o limbă de 9,8 centimetri.

Turcia a închis spațiul aerian pentru compania FlyOne Armenia. Un avion a aterizat de urgență la Chișinău

Turcia și-a închis sâmbătă, fără avertisment, spațiul aerian pentru compania aeriană low-cost armeană FlyOne Armenia, a anunțat agenția de presă internă Armenpress, care l-a citat pe președintele consiliului de administrație al transportatorului, Aram Ananian, potrivit Reuters.

Turcia închide zborurile pentru FlyOne: Un avion a aterizat la Chișinău

„Din motive necunoscute nouă și fără niciun motiv aparent, autoritățile aviatice turce au anulat permisiunea acordată anterior FlyOne Armenia de a opera zboruri către Europa prin spațiul aerian turc. Anularea a fost efectuată fără o notificare prealabilă, ceea ce a pus compania aeriană și pasagerii noștri în fața unui fapt”, a comunicat șeful consiliului de administrație, Aram Ananian.

Președintele consiliului de administrație a mai declarat că avionul FlyOne, aflat pe ruta Paris-Erevan, a efectuat o aterizare de urgență la Chișinău, adăugând că reprezentanții companiei aeriene iau măsuri în legătură cu incidentul.

Ulterior, Ananian a declarat pentru TASS că pasagerii cursei de zbor Paris-Erevan au fost transportați în Armenia.

Pe o  rețea de socializare au apărut imagini cu pasagerii cursei care a aterizat de urgență pe Aeroportul din Chișinău. O pasageră spune că ar fi rămas blocați la bord timp de aproximativ o oră.

„Aventurile continuă, noi suntem în avion și…noi nu am ajuns ucolo unde ne trebuie, noi am ajuns la Chișinău și stam de o oră în avion.”, povestește pasagera cursei respective.

Rubla rusească pierde continuu teren în fața valutelor internaționale, ajungând treptat la minimele din prima lună a războiului. Avertizările șefei Băncii Centrale din Rusia

Perioada de încetinire bruscă a inflației, pe care economia rusă a cunoscut-o de mai bine de un an, se apropie de sfârșit, iar rușii ar trebui să se pregătească pentru accelerarea proceselor inflaționiste, a avertizat șefa Băncii Centrale a Federației Ruse, Elvira Nabiullina, citată de The Moscow Times.

Elvira Nabiullina's Failures Are Russia's Economic Disasters - The Moscow  Times

„Viziunea noastră prevede o creștere treptată a presiunii inflaționiste până la sfârșitul anului”, a spus ea la o conferință de presă, transmite bani.md.

Rata dobânzii Băncii Centrale a rămas neschimbată pentru a cincea oară consecutiv — 7,5% pe an. Totuși, potrivit Nabiullinei, Banca Centrală a luat în considerare varianta unei majorări și nu exclude ca aceasta să fie făcută la următoarele ședințe.

„Logica noastră este că vedem riscuri pro-inflaționiste”, a spus șeful Băncii Centrale. Printre acestea se numără scăderea cursului de schimb al rublei, care de la începutul anului a pierdut aproximativ 20% din valoarea sa față de dolar, euro și yuan.
Rubla rusească pierde continuu teren în fața valutelor internaționale, ajungând treptat la minimele din prima lună a războiului din Ucraina.

Experții în domeniu explică acest lucru prin faptul că, în ultimul an, s-a schimbat realitatea economică, iar cotațiile rublei rusești reacționează la tranzacții majore, precum retragerea companiei petroliere Shell de pe piața rusească, conform unui articol publicat de BBC.

Instituția se referă și la sistemul bancar din Rusia. Două dintre cele mai mari bănci – banca de stat VTB și Alpha Bank au înregistrat pierderi în 2022, din cauza sancțiunilor internaționale. În cazul Alpha Bank, pierderile au constituit 117 miliarde de ruble, cele mai mari din istoria sa.

Potrivit șefei Băncii Centrale a Rusiei, unul dintre motivele volatilității rublei au fost acordurile companiilor străine de a ieși de pe piața rusă: au cumpărat moneda fără nicio restricție.

Banca Centrală „susține stabilirea de limite” la achiziționarea de monedă de către nerezidenți, a spus Nabiullina.

Totuși, a recunoscut ea, chiar dacă cursul rublei se menține la nivelurile actuale, va deveni un factor pro-inflaționist pentru acest an.

În a doua jumătate a anului 2023, Banca Centrală a Federației Ruse va fi nevoită să imprime bani pentru acoperirea deficitului bugetar, ceea ce va duce la prăbușirea financiară a statului, a spus recent șeful Băncii Naționale a Ucrainei, Andri Pișni.
Rusia poate să-și finanțeze războiul din Ucraina cel puțin încă un an, în ciuda sacțiunilor economice impuse de Occident. Sunt estimări făcute de serviciile de informații americane, potrivit unor documente secrete obținute de cotidianul Washington Post.

Elita economică rusească este îngrijorată de viitorul economiei țării, dar s-a adaptat treptat la sancțiuni și a creat noi lanțuri de import, mai scrie cotidianul.

Pe de altă parte, Kremlinul își acoperă costurile crescânde cu războiul prin creșterea impozitelor pentru marile întreprinderi și prin cheltuirea rezervelor așa-numitului „fond suveran de bunăstare”.

În documentul marcat strict secret și obținut de Washington Post scrie: „Moscova se bazează pe creșterea impozitelor pe profit, pe fondul său suveran de investiții, pe creșterea importurilor și pe adaptabilitatea întreprinderilor pentru a ajuta la atenuarea sancțiunilor economice”.

România, atacată cibernetic de ruși. Mesajul pe care l-au primit mii de români zilele acestea

România este atacată cibernetic de hackeri ruși, care au trimis mii de mesaje capcană prin care pot fura datele românilor. Este vorba despre mesaje în care oamenii sunt anunțați că trebuie să primească un colet, notează Digi24.

Mesajul primit de mii de români în ultimele zile sună în felul următor: „Adresa de livrare a coletului dumneavoastră RO342521924SE este greșită, vă rugăm să actualizați adresa în 24 de ore sau va fi returnată”.

Textul este urmat apoi de un link scurt. Practic, arată ca un mesaj real trimis de către companiile de curierat. Dacă știm că nu așteptăm o comandă, atunci cel mai probabil nu vom pica în capcana hackerilor. Problema intervine când urmează într-adevăr să primim un pachet și suntem tentați să accesăm link-ul respectiv. Site-ul seamană destul de mult cu unul real, al unei companii de curierat.

Însă aici apar câteva detalii la care trebuie să fim atenți: ni se cere să ne introducem datele personale și mai multe informații despre contul bancar și despre cardul pe care îl folosim. Semne clare că este vorba despre o tentativă de fraudă.

În urma verificărilor, s-a dovedit faptul că adresa IP a site-ului respectiv este din Rusia. Practic, este vorba despre o rețea a hackerilor ruși care trimit aceste mesaje. Nu este primul astfel de caz. În ultimul an au apărut foarte multe astfel de mesaje prin care datele noastre personale ar putea să fie furate, dacă nu suntem atenți.

Putin, ridiculizat pentru că ar fi „trimis o sosie” în Mariupol: „O babușkă fără dinți”. Partea corpului care l-ar fi trădat
Articolul anterior
Otrăvire în masă la o piscină din Italia din cauza unei substanțe toxice. 9 copii de grădiniță, printre victime
Articolul următor