Bărbatul rămas fără familie este devastat! Se cere ajutor pentru înmormântare

Femeia care, împreună cu fiul său de 4 ani, a murit în timpul exploziei din sectorul Rîșcani, a lucrat ca profesor de limba română la Universitatea ,,Ion Creangă”. Potrivit unei prietene a familiei, Olga nu avea pe nimeni, era singură, părinții ei erau decedați. Singura avere era familia sa, fiul și soțul ei, care a rămas acum pe drumuri. Urmează să își înmormânteze soția și fiul, dar nu are nicio resursă.

separator
Prietenii de familie au raportat că un bărbat în vârstă de 36 de ani, soția și copilul său erau în apartament în timpul exploziei. Bărbatul a fost scos în viață de sub dărămături, dar copilul și soția au fost prinși sub o placă de beton, nu au putut fi salvați.

Soțul Olgăi este originar din Camerun și nu are rude în Moldova. Prietenii de familie spun că bărbatul are mare nevoie de ajutor și au ințiat o campanie caritabilă. Astăzi, încep pregătirile pentru înmormântare.

Cei care doresc să ajute pot suna la numărul de telefon 0692 14 888.

Un autocar cu moldoveni s-a răsturnat în România. Cel puțin trei persoane au fost rănite

Un autocar în care se aflau opt persoane din Republica Moldova s-a răsturnat în România. Accidentul a avut loc astăzi după-amiază, în condițiile în care în nordul județului Galați viscolește puternic, iar șoferii, în special cei de pe vehicule mari sau transport persoane, au fost sfătuiți să nu plece la drum, scrie presa română.

Autocarul în care se aflau opt cetățeni din Republica Moldova a derapat și s-a răsturnat pe DE 581, la Berheci. În urma incidentului, cel puțin trei persoane au fost rănite.

Potrivit cadrelor medicale aflate la fața locului, răniții se află în stare stabilă. La locul incidentului au acționat o autospecială a ISU Galați, echipajul de descarcerare și echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Tecuci.

O româncă din Italia a născut în mașină, ajutată de soțul ei carabinier italian

O româncă din Italia și-a adus pe lume cel de-al doilea fiu în mașină, în drum spre spital, în cursul nopții de joi spre vineri, 27 ianuarie 2023, informează ziarul italian Il Giorno.

Diana Maria Alexandru, împreună cu soțul ei, brigadierul de la Carabinieri Antonio Astorino, trăiesc în localitatea Stradella, provincia Pavia din Lombardia, și au deja un copil de 6 ani, Matteo.

Ei așteptau însă ca zilele acestea să sosească și cel de-al doilea copil, iar în cursul nopții de joi micuțul s-a grăbit atât de tare să se nască încât părinții lui nu au reușit nici măcar să parcurgă strada complet – un drum de câteva minute cu mașina – până la spitalul din localitate.

„A fost totul din senin, în plină noapte”, a povestit Antonio Astorino pentru sursa citată.

„Soția mea, Diana Maria Alexandru, era gravidă și totul părea să decurgă conform calendarului. În schimb, în jurul orei două noaptea, a început să aibă dureri”, a mai precizat soțul româncei.

În acel moment, Antonio l-a lăsat pe fiul de 6 ani în grija vecinilor săi și s-a întors în grabă să o ajute pe soția lui căreia, între timp, i s-a rupt apa.

Nașterea devenise așadar iminentă, iar cei doi știau că este o chestiune de numai câteva minute, așa că s-au urcat repede în mașină și au pornit în viteză spre spitalul din Stradella.

Drumul dintre casa lor, situată în cartierul San Zeno din Stradella, și spitalul din localitate este de numai câțiva kilometri. Bebelușul se grăbea foarte tare să vină pe lume însă, motiv pentru care nașterea s-a petrecut chiar în mașina cuplului.

„Pe drum, Diana țipa la mine că naște și, de fapt, cum am ajuns în fața secției Urgențe, mi-am dat seama că micuțul s-a născut deja”, a mai povestit Antonio Astorino.

Acționând cu grijă, tatăl a luat bebelușul în brațe și a început să strige după ajutor către personalul medical de la Urgențe.

„Mărturisesc că a fost foarte șocant, dar am acționat din instinct și am început să țip pentru că nu puteam să abandonez copilul, care era încă legat (prin cordonul ombilical – n.r.) de mama sa în mașină și trebuia să atrag atenția medicilor”, a spus soțul româncei.

„O infirmieră a ieșit chiar desculță pentru a ajunge cât mai repede. Au fost foarte eficienți. I-au acoperit imediat (pe mamă și copil – n.r.), i-au pus pe o targă și i-au transferat în sala de nașteri pentru a tăia cordonul ombilical și a completa tratamentul specific acestor cazuri”, a mai explicat carabinierul italian.

În aceste ore, mama româncă și copilul ei sunt internați încă în spital, unde vor rămâne timp de câteva zile, dar sunt bine amândoi, mai informează ziarul italian.

Cei doi soți au decis să-l numească „Christian” pe noul membru al familiei lor, care cântărește circa trei kilograme și jumătate.

Patinaj artistic: Georgianca Anastasiia Gubanova, campioană europeană, în absenţa patinatoarelor din Rusia

În absenţa patinatoarelor din Rusia, Anastasiia Gubanova (Georgia) a devenit campioană europeană la patinaj artistic, impunându-se în faţa favoritei, belgianca Loena Hendrickx, sâmbătă, la Espoo (Finlanda), scrie agerpres.ro.

În ciuda unei probleme la un salt triplu flip, Gubanova, deja în fruntea clasamentului după programul scurt, a câştigat programul liber, apropiindu-se de 200 de puncte în total (199,91).

Ea a devansat-o cu 6 puncte pe Loena Hendrick, vicecampioană mondială anul trecut, care a fost marea favorită pentru a-i succede rusoaicei Kamila Valieva. Dar Hendrick, care a făcut greşeli în programul scurt de joi, a căzut de două ori în proba de sâmbătă.

Locul trei i-a revenit elveţiencei Kimmy Repond, în vârstă de 16 ani, care a făcut un program impecabil (192,51 puncte).

Anul trecut, cele trei locuri de pe podium au fost monopolizate de patinatoarele din Rusia, dar acestea au fost excluse din ediţia din 2023 din cauza războiului din Ucraina.

Impresionant! La Costești a apărut o pictură murală cu versurile lui Eminescu
Articolul anterior
Cum arată singura fiică a lui Elizabeth Taylor! A moștenit culoarea unică a ochilor mamei sale
Articolul următor