Bătaie în sectorul Ciocana! Polițiștii au evacuat mașinile parcate ilegal

Sâmbătă, 4 februarie, mai mulți șoferi s-au avertizat pe Facebook. Iar spre seară ar fi avut loc și o bătaie pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana, municipiul Chișinău.

De dimineață, se zvonea pe rețelele sociale că polițiștii Inspectoratului Național pentru Securitate Publică (INSP) evacuează mașinile parcate neregulamentar, inclusiv cele din cartiere. Locatarii au întrebat de un anumit echipaj de poliție dacă pot parca în curtea blocului în care trăiesc, au primit răspuns afirmativ, însă câteva minute mai târziu, alt echipaj de poliție le-au evacuat mașinile.

Unii șoferi aveau pornit motorul, iar evacuatorul le-a ridicat oricum mașinile și le-au transportat spre parcarea de la Trușeni, transmite www.realitatea.md, conform martorilor oculari.

De asemenea, sunt plângeri pe birocrație. Odată ajunși la centru unde sunt întocmite procesele verbale, pentru a-și putea lua mașina de la parcare, este nevoie să fie dispobil anume acel echipaj de poliție care le-a evacuat mașina. Aici șoferii s-au arătat nedumiriți, pentru că dacă echipajul de poliție se află la vreo misiune, or ziua de muncă s-a încheiat, șoferul este nevoit să revină într-o altă zi, asta în timp ce parcarea timp de 24 de ore îl costă, în medie, până la 500 de lei (adăugat la serviciile evacuatorului și amenda contravențională primită).

Nervii șoferilor cu siguranță au fost puși la încercare, în contextul în care se cunoaște că în Chișinău nu sunt suficiente locuri de parcare disponibile nici fără plată, nici cu plată.

Spre exemplu, în sectorul Ciocana, a avut loc o bătaie. Martorii spun că un șofer care a parcat neregulamentar pe bulevardul Mircea cel Bătrân ar fi împins șoferul de evacuator. Cel din urmă ar fi căzut jos.

Moldoveanul Oleg Spînu, în vârstă de 15 ani, a făcut furori la ”Românii au talent”: ”Cred că poți să câștigi sezonul ăsta!”

Oleg Spînu, un tânăr de 15 ani din Republica Moldova, a lăsat jurații de la ”Românii au talent” cu gura căscată. Băiatul este originar din satul Corlăteni, raionul Râșcani.

VIDEO Un moldovean a făcut furori la ”Românii au talent”: ”Poți să câștigi sezonul ăsta!” Ce ofertă i-a făcut Andra?

Vineri seara, în prima semifinală live ”Românii au talent 2023”, Oleg Spînu a avut o interpretare de excepție, cu o piesă pe care i-a dedicat-o mamei lui. Juriul a apreciat prestația lui Oleg, aplaudându-l în picioare, scrie protv.ro.

„Cea mai frumoasă surpriză mi-ai făcut-o! Nu ai zice că ești cântăreț de muzică populară… Pornesc un turneu de muzică populară și vreau să fiu unul dintre invitații mei, să urci pe scenă cu mine”, a spus interpreta Andra.

Un alt jurat a spus că moldoveanul are toate șansele să câștige acest sezon.

„Oleg, ești foarte bun. Cred că poți să câștigi sezonul ăsta. Foarte bine! Emoție, voce, prezență…. ai eclipsat șase femei”, a spus Dragoș Bucur.

Oleg Spînu, în cele din urmă, a ajuns în Marea Finală a competiției ”Românii au Talent”. Tânărul este originar din Republica Moldova și este este singurul artist din familie. Cântă la vioara, chitară, fluier, saxofon, dar și cu vocea.

Este cunoscut în Chișinău și în toată Moldova, chiar și în România și este adesea chemat la petreceri private ca invitat special. Nu a mai participat la Românii au talent și a venit să arate lumii că este un om bun și un “doctor al sufletului”, prin muzica sa.

Numărul persoanelor decedate în urma atacului cu rachete de vineri din oraşul ucrainean Uman a ajuns la 23. Printre victime sunt și 4 copii

Fostul primar al localităţii Uman, Oleksandr Ţerbii, a declarat că numărul persoanelor decedate în urma atacului cu rachete de vineri a ajuns la 23, transmite Agerpres. Potrivit oficialului, printre victime se află şi patru copii, dintre care unul de doi ani. Cele două rachete au lovit un bloc cu nouă etaje din centrul oraşului Uman, amplasat în imediata vecinătate a celei mai mari şcoli. Din cele 46 de apartamente din scara respectivă, 27 au fost complet distruse, scrie G4Media.ro.

post-img

„Este durere şi tristeţe, şi lacrimi, pentru care noi neapărat ne vom răzbuna. Racheta a lovit cel mai populat cartier al oraşului. A lovit un bloc cu mai multe etaje. În apropiere nu există niciun obiectiv militar. La 100 de metri distanţă se află cea mai mare şcoală din oraş. Doar printr-o minune nu a nimerit această rachetă în şcoală. Oamenii dormeau. Am acolo foarte mulţi prieteni şi cunoscuţi în acel bloc şi în blocurile vecine. A fost o explozie înfricoşătoare. Mai concret, au fost două explozii, că au fost două rachete. Oamenii tremurau, oamenii gemeau, oamenii ardeau de vii. Au fost îngropaţi sub dărâmături. S-au făcut ţăndări geamurile la patru blocuri distanţă de locul căderii rachetei”, a afirmat Ţerbii.

Acesta spune că atacul de la Uman este al doilea din ultima săptămână. Pe 24 aprilie, au fost atacate mai multe depozite militare din apropierea oraşului.

„Mai multe dintre proiectilele lansate au zburat deasupra oraşului, iar unul a căzut şi a omorât un om, însă nu am mai avut un asemenea caz, să se tragă intenţionat asupra civililor din oraş”, a adăugat el pentru Agerpres.

Statuia unei sirene a devenit subiect de controverse în Italia

Statuia unei sirene, realizată de elevii unui liceu de artă, este subiect de controverse. Statuia urmează să fie dezvelită oficial, dar unii localnici spun că este „prea provocatoare”.

Statuia unei sirene provoacă discuții aprinse într-o localitate italiană

Statuia unei sirene voluptoase a fost așezată într-o piață dintr-un sat pescăresc din Monopoli, sudul Italiei, și a provocat o agitație pentru că este considerată „prea provocatoare”, transmite adevarul.ro.

Statuia a fost realizată de elevii școlii de artă Luigi Rosso din Monopoli și va fi inaugurată oficial într-o piață numită după Rita Levi-Montalcini (neurolog, laureată a premiului Nobel). Doar că, fotografiile făcute în timpul instalării statuii au trezit vii reacții din cauza sânilor sirenei, dar și a posteriorului. 

„Arată ca o sirenă cu doi sâni de silicon și, mai ales, un fund uriaș nemaiîntâlnit până acum la o sirenă. Cel puțin din ce știu”, a scris pe Facebook actrița Tiziana Schiavarelli.

Adolfo Marciano, directorul școlii de artă, a spus că statuia este un „tribut adus marii majorități a femeilor care au forme”. El a explicat că elevii au fost însărcinați de primarul din Monopoli să realizeze mai multe statui pentru oraș, inclusiv una pe tema mării.

Sursa foto: FB/Tiziana Schiavarelli

Elevii au prezentat un model al statuii Consiliului Local care a aprobat lucrarea și a decis unde va fi amplasată. 

Marciano spune că vede lucrarea „ca pe o reprezentare a realității, în acest caz a corpului feminin”.

Beppe, un localnic, a declarat că sculptura, care a fost păstrată acoperită până la inaugurare, a provocat multe discuții în ultimele zile, unii oameni criticând-o ca fiind „prea provocatoare”.

„Este o rușine, deoarece elevii de la artă merită să fie lăudați în loc să fie criticați”, a spus el.

Care orgasm este mai lung: al bărbaţilor sau al femeilor?
Articolul anterior
O femeie de 33 de ani a murit la trei zile după ce a născut acasă
Articolul următor