Bebeluș găsit viu la pieptul mamei sale moarte, după atac în Fâșia Gaza

Un bebeluș a fost găsit în viață la pieptul mamei sale moarte, după un atac aerian al Israelului în Fâșia Gaza, care a distrus o clădire de 3 etaje.

În câteva secunde, 11 membri ai unei familii palestiniene, care se adunaseră pentru Eid, o sărbătoare religioasă, au fost îngropați sub dărâmături. Printre rămășițe, scrie The Independent, au fost găsite resturile unui joc Monopoly, dar și ceva mâncare, transmite Protv.ro.

În total, 10 au murit acolo: 8 copii și 2 mame, care erau cumnate. Însă, prin nu se știe ce miracol, Omar, un bebeluș în vârstă de 5 luni, a rămas în viață.

„Ce le-au făcut israelienilor, ca să ajungă țintele lor, în timp ce purtau hainele lor speciale Eid în timp ce stăteau în casa unchiului lor?” – a întrebat tatăl îndurerat, Mohamed al-Hadidi, din spitalul Shifa, unde fiul său se afla sub tratament.

„Sunt doar copii, nu au tras cu rachete”, a adăugat el, izbucnind în hohote de plâns. „Cu excepția lui Omar, mi-am pierdut întreaga familie într-o clipă.”

Armata Israelului a declarat în repetate rânduri că face tot ce îi stă în putință pentru a evita victimele civile, inclusiv prin implementarea unor sisteme de avertizare în cazul țintelor majore, cum ar fi clădirile cu mai multe etaje.

Dar domnul Hadidi, care nu a fost alături de soția și copiii săi în momentul atacului, a spus că familia sa nu a știut nimic despre atacul aerian care le-a luat viața.

Sub un puternic bombardament, soția sa Maha, în vârstă de 36 de ani, și-a dus cei patru copii la casa fratelui ei, pentru a sărbători sărbătoarea musulmană care marchează sfârșitul Ramadanului.

După cina cu cumnata ei, Yasmine Hassan, a decis să doarmă acolo peste noapte, decizie care s-ar dovedi în cele din urmă fatală.

”Israelienii nu au dat niciun avertisment, nu i-au chemat. Nici măcar nu au lansat rachete cu drone [care ciocăne pe acoperiș], ca să afle și să scape”, a spus tatăl.

„Casa mea este la doar 400 de metri distanță, alergam pe stradă strigând. Clădirea a fost complet distrusă.” – a mai spus el.

Experţii încearcă să înţeleagă de ce mor atât de mulţi copii de Covid, în Brazilia. ,,Este un număr neobișnuit de mare”
Articolul anterior
Grav accident la Cahul. Un mort și 4 răniți. Un bebeluș, internat la reanimare
Articolul următor