Bebeluș născut și abandonat pe câmp: ce pedeapsă riscă mama

Un nou-născut a fost depistat într-o vie de către o femeie care lucra la pământ în extravilanul satului Cristești. Mama copilului a fost descoperită la scurt timp.

separator

Femeia de 31 de ani, originară din satul Chetroșeni, raionul Hâncești, le-a spus polițiștilor că a părăsit bebelușul de teama că nu va avea cu ce să îl crească, transmite IPN.

Luni, 6 iunie, în timp ce se afla în câmp „cu ziua”, a simțit dureri abdominale. S-a pornit spre casă, dar a mers vreo 30 de metri și a născut pe deal. Acasă femeia mai are 4 copii minori. Cel mai mare are 11 ani, iar cel mai mic 6.

Nou-născutului i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare. După ce a fost alăptat de o femeie din sat, a fost dus la Spitalul Raional Nisporeni.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Nisporeni, a menționat că femeia care l-a adus pe lume va fi trasă la răspundere conform Codului Penal pentru lăsarea în primejdie, care se pedepsește cu amendă în mărime de până la 27.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare până la doi ani. Reprezentanții asistenței sociale vor decide cine va avea grijă de copil în continuare.

Raport CCF/HHC Moldova: 48% dintre familiile cu copii de vârstă școlară nu au putut să le asigure acces la educația online în perioada de carantină
Articolul anterior
Tumoare pe creier, eliminată prin metodă minim invazivă de către medicii moldoveni
Articolul următor
Alte articole interesante