Belarus interzice cetățenilor săi să iasă din țară

Belarus a interzis temporar plecarea din țară a cetățenilor săi, inclusiv a multor deținători de permise de ședere în strănătate, cu câteva excepții, cum ar fi funcționarii publici care efectuează deplasări oficiale.

Belarus le interzice cetățenilor săi să mai plece în străinătate

Înăsprirea normelor decisă de Comitetul pentru Frontiera de Stat urmează scandalului internațional privind recenta deturnare în Belarus a unui zbor Ryanair și arestarea disidentului Roman Protasevici și a prietenei sale, Sofia Sapega, transmite g4media.ro.

Comitetul de frontieră afirmă că a primit „multe cereri de a părăsi Belarusul pe baza permiselor de ședere eliberate de țări străine”.

Doar persoanele cu reședință permanentă în țări străine au voie să părăsească Belarusul acum, mai precizează Comitetul, care a justificat decizia prin faptul că trebuie luate măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Acțiunile represive ale președintelui Aleksandr Lukașenko împotriva oponenților săi de după alegerile din 9 august anul trecut i-au trimis pe mulți dintre aceștia în exil sau la închisoare.

Noile reguli de călătorie se aplică și străinilor, care pot ieși din Belarus numai după o perioadă de 10 zile de autoizolare, ca parte a restricțiilor COVID-19, mai scrie BBC.

Câți copii sunt adoptați anual în Republica Moldova?
Articolul anterior
Coșmarul unei mămici al cărei bebeluș s-ar fi intoxicat în vacanță în Egipt
Articolul următor
Alte articole interesante