Belarus: sute de părinți își caută copiii prin izolatoare

Sute de părinți din Belarus își caută cu disperare copiii de mai bine de trei zile, aceștia dispărând fie direct după alegerile de duminică, fie în următoarele zile.

separator

Aceștia s-au adunat pe la porțile izolatoarelor de detenție și susțin că nimeni nu le spune nimic despre soarta fiilor lor, transmite ziarulnațional.md.

Unicele informații pe care le-au aflat au fost de la tinerii scăpați din ghearele polițiștilor – în celule pentru maximum opt deținuți sunt plasați de la 15 până la 40 de oameni, nu le-au adus mâncare niciodată în cele trei zile, iar apa este doar cea de la robinet.

Totodată, tinerii ar fi judecați direct în izolator, așa cum s-a întâmplat și în R. Moldova după protestele din 7 aprilie 2009.

Mamele din Belarus au luat cu ele haine și mâncare, în speranța că le vor putea transmite copiilor, și își plâng durerea în glas: „Ați văzut băiatul cela care a arătat ce are pe spate – semnul crucii imprimat cu bastoane. Noi lucrăm la uzine ca să le plătim salarii acestora (cei care bat tinerii cu bastoanele – n.r.)?”. Video!

În Belarus au loc proteste, după alegerile de duminică în care a ieșit învingător, pentru a șasea oară, cu peste 80%, Alexandr Lukașenko. Oamenii acuză guvernarea că a falsificat rezultatele alegerilor, iar în presă sunt publicate tot mai multe imagini video și audio care ar susține această ipoteză. Totodată, câțiva angajați ai structurilor de forță au anunțat că se opun ordinelor de reprimare a protestelor.

Legumele din comerț cu cel mai mare nivel de nitrați, conform laboratoarelor din țara noastră
Articolul anterior
Alimente care stimulează sinteza de colagen la nivelul pielii
Articolul următor
Alte articole interesante