Belgia. Cinci morți și 9 răniți după prăbușirea șantierului unei școli. Cetățeni moldoveni, printre victime

Cinci persoane au fost ucise și alte 9 au fost rănite, vineri după-amiază, după prăbușirea parțială a unei școli aflată în construcție, din Anvers, Belgia, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova. În urma tragediei, cinci muncitori au fost găsiți morți, conform datelor actualizate în ultimele ore.

Dintre cele cinci victime, una era din Portugalia și alta din România (un cetățean moldovean în vârstă de 29 de ani cu dublă cetățenie), a declarat poliția presei locale, în timp ce naționalitatea celorlalți lucrători decedați nu a fost specificată.

Dar, în timp ce trei persoane erau încă dispărute, salvatorii au spus că mai caută doi portughezi și un rus, transmite presa belgiană. Muncitorii lucrau pentru un subcontractant pentru compania de construcții Democo, potrivit Belga. „Toți angajații sunt devastați”, a declarat Frederik Bijnens, directorul general al Democo, pentru această agenție de știri.

„Acum că serviciile de urgență au făcut tot posibilul, va începe o anchetă completă pentru a identifica cauza accidentului”.

Alte nouă persoane au fost rănite în accidentul de vineri după-amiază, dintre care trei se află în terapie intensivă, dar nu în stare critică, au comunicat salvatorii. Deoarece școala este încă în construcție, niciun elev nu era prezent la fața locului.

Mohammed, martor la accident: „M-am uitat și am văzut toate schelele care au căzut, pline de praf, și muncitorii care lucrau pe șantier.”

Casa Regală a anunţat că regele Philippe al Belgiei va vizita districtul Nieuw Zuid din Anvers, locul unde s-a prăbușit școala aflată în construcție, sâmbătă după-amiază. Regele a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi mesaje de recuperare rapidă celor răniţi. De asemenea, el a mulțumit serviciilor de urgență pentru munca lor.

„Gândurile mele sunt cu victimele și cu cei dragi”, a scris și primarul De Wever pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit informațiilor preliminare obținute de reprezentanții Ambasadei României la Bruxelles, printre persoanele rănite au fost identificați și cinci cetățeni români.

Un alt cetățean moldovean, rănit în zona capului, a fost internat internat la spitalul din localitate. Al treilea cetățean moldovean rănit are dublă cetățenie, inclusiv portugheză.

Creștinii sărbătoresc astăzi Duminica Mare sau Rusaliile!
Articolul anterior
OMS: Varianta Delta a Coronavirusului devine dominantă la nivel mondial
Articolul următor
Alte articole interesante