Belgia se află pe locul doi în lume după rata deceselor de Covid, raportată la numărul populației

Bilanțul deceselor provocate în Belgia de noul coronavirus a depășit pragul de 20.000, potrivit datelor oficiale publicate duminică, informează Hotnews, care citează Reuters. Belgia are o populație de 11,46 milioane.

Potrivit sursei citate, țara a minimizat comparațiile statistice care arată că este una dintre cele mai afectate de pandemie din lume, însă experții susțin că există probleme sistemice și au fost făcuți pași greșiți.

Institutul de sănătate publică Sciensano a spus că circa 20.000 de oameni au murit în Belgia cu COVID.

Belgia este a doua țară din lume din punctul de vedere al deceselor COVID raportat la populație, fiind în urma micuțului stat San Marino.

Guvernul belgian a impus restricții mai dure în octombrie, pentru a combate creșterea numărului de infectări. A fost introdusă inclusiv interdicția de circulație noaptea, obligativitatea lucrului de acasă și închiderea barurilor și a restaurantelor, dar epidemia a continuat să se extindă.

Republica Moldova se află pe locul 8 în lume, după numărul deceselor cauzate de Covid-19, raportate la 1 milion de populație, arată publicația www.statista.com.

sursa

Toată populaţia adultă din Marea Britanie se va putea vaccina împotriva coronavirusului până în toamnă
Articolul anterior
Moldova va primi vaccinul anti-Covid în următoarele două săptămâni. Imunizarea va începe în luna februarie!
Articolul următor
Alte articole interesante