Benzile de pe traseul Vatra-Străşeni vor fi separate prin parapete din beton

Pentru a evita accidentele rutiere, cele patru benzi de circulaţie de pe traseul Vatra-Străşeni vor fi separate prin parapete din beton. Decizia a fost luată de Administraţia de Stat a Drumurilor, după ce în zonă s-au înregistrat mai multe tragedii, relatează Mesager.

Pe traseul Vatra-Străşeni vor apărea parapete din beton

Separatoarele de sens din beton vor fi montate pe o distanţă de peste 10 km şi vor delimita cele patru benzi de circulaţie. Acestea vor spori siguranţa în trafic, astfel ca să fie evitate accidentele rutiere pe această porţiune de drum, transmite Trm.md.

Şoferii cu care am discutat au păreri împărţite. În timp ce unii spun că parapetul din beton nu va permite şoferilor să iasă pe contrasens, alţii susţin că acestea pot fi uşor confundate cu asfaltul, deoarece sunt de aceeaşi culoare.

„Pentru siguranţă, că în caz de accident nu vine pe contrasens.”

„Eu nu le accept, nu le accept pentru că e pericol pentru şoferi. Eu de două-trei ori am mers pe drumul acesta şi mai ales când mergi noaptea şi e ceaţă e foarte periculos cu chestia asta. -Ce ar trebui de făcut? – Poate nişte iluminatoare să pună pe dânsul să se vadă de departe că este bara asta de ciment.”

„Este o construcţie foarte bună, mai ales pe porţiunea aceasta, unde traficul e intens, iar şoferii fac fel de fel de manevre. În Europa această tehnică de siguranţă este folosită pretutindeni”, spun şoferii.Publicitate

Între timp, muncitorii lucrează de zori. 

„Construcţia o să fie prelungită până la Străşeni, după care o vom întrerupe la intrarea în localităţi, ca şoferii să aibă posibilitatea să vireze”, a menţionat Maxud Veliev, director de şantier.

„Separatoarele de sens sunt de două feluri, din metal şi din beton. Cele din metal sunt periculoase, întrucât distrug maşina, o taie. Această variantă este cea mai inofensivă. Construcţia acestora se realizează cu ajutorul acestei maşini. Muncitorii din urmă manual acoperă fisurile”, a declarat Ahlimanov Gusal, muncitor.

Acum o săptămână, la intrarea în oraşul Străşeni a avut loc un grav accident rutier. Un copil de 12 ani a murit, iar mama sa a ajuns la spital în stare extrem de gravă. Maşina în care se aflau cei doi a fost izbită din faţă de un alt automobil, şoferul căruia a ieşit cu viteză pe contrasens. În urma coliziunii, cinci persoane din maşina care ar fi provocat accidentul au fost rănite. În urma impactului, ambele automobile au fost făcute zob.

Aproape 3.000 de persoane vor beneficia de ajutoare din partea Primăriei Chișinău
Articolul anterior
Prețurile la carburanți scad tot mai mult
Articolul următor