Bijuterii prețioase furate de la o pacientă decedată, într-un spital din capitală

De mai bine de o săptămână, un bărbat din Chișinău bate pe la ușile Institutului de Medicină Urgentă cu speranța că i se va spune unde au dispărut bijuteriile de aur ale soției sale, după decesul ei.

separator

Femeia s-a stins pe patul de spital după ce a pierdut lupta cu noul tip de coronavirus. Până acum, spune bărbatul, toți și-au pasat responsabilitatea. Întrebarea care îl frământă de atâta timp a ajuns astăzi la urechile șefului instituției, care a lansat o anchetă și a promis că bărbatul va fi despăgubit.

Tatiana Cucoș, în vârstă de 64 de ani, a ajuns la Institutul de Medicină Urgentă pe 4 aprilie, fiind suspectată de contaminare cu noul tip de coronavirus. În momentul internării, purta mai multe bijuterii din aur, spune soțul ei:

,,Din bijuterii, avea două inele pe mâna dreaptă, avea cercei mari și mai avea un lănțișor la gât. Ea nu a venit să moară aici. A venit să își facă dializa și să vină acasă. Ea avea mereu bijuteriile. Nu le scotea nici de la gât, nici de la urechi.

În acea zi, Anatolie Cucoș și-a văzut soția în viață pentru ultima oară. Pe 16 aprilie, a fost anunțat că femeia a murit. Peste două zile, ea a fost înmormântată. După ceremonia de la cimitir, bărbatul povestește că a mers la spital să ia lucrurile personale ale soției sale, care erau păstrate într-un seif, dar i s-a spus că mai trebuie să vină o dată pe 21 aprilie.

,,De fața ei am verificat punga. Am găsit doar telefonul și încărcătorul. Nu era nimic. Ea a verificat și prin haine, prin buzunare și la fel nu era nimic. Am întrebat unde sunt lucrurile și mi-a zis că ce i-a dat, asta îmi transmite. I-am zis atunci să mergem la șef. Am intrat la șef…Mi-a spus ca să le dau două zile ca să rezolve. Dar era acolo o domnișoară, care mi-a zis că toate cadavrele le ducem la morgă cu inele. Noi nu scoatem nimic. De la morgă nu au primit însă nimic”, afirmă rudele femeii decedate.

,,Cerceii erau așa mari, rotunzi. Trebuia să îi văd. Aș vrea să se facă dreptate. Să nu să se bucure de ceva de la o persoană, care și așa este amărâtă. Cum pot face asta. Și așa am pierdut-o pe Tatiana, dar acum mai umblăm după bunurile care s-au pierdut nu știu pe unde”, spune o rudă a femeii.

,,Asta este munca ei. Ea nu le scotea, pentru că îi plăceau. Și le-a cumpărat pentru ea și le purta. Mereu era cu ele. Nu le scotea”, spune soțul femeii.

Bărbatul susține că a fost purtat zile la rând de la o ușă la alta și că plângerea sa a ajuns abia astăzi la directorul spitalului, care spune că a fost pornită o anchetă internă.

,,Când doamna era în Departamentul Primiri Urgente, doctorul care a consultat-o a confirmat că toate bijuteriile erau la ea. Asta înseamnă că s-au pierdut pe undeva pe la noi prin instituție. Suntem acum la examinarea porțiunii între reanimare și morgă. Dar, orice nu s-ar întâmpla, să știți că noi vom recupera orice pagubă materială și morală pe care voi ați avut-o. Ei vor evalua costurile bunuri. Împreună cu poliția vom face un act de constatare și le vom întoarce. Dacă se va adeveri că la noi s-a întâmplat asta, vom aplica toate măsurile ca să ne debarasăm de astfel de colaboratori”, a declarat Mihail Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă. Bărbatul a depus o plângere și la poliție, care cercetează cazul.

reportaj realizat de Jurnal TV

Când pot fi reutilizate măștile de protecție. 3 metode de dezinfectare
Articolul anterior
Îngrijorător! Câți ani din viață răpește Covid-19 victimelor sale
Articolul următor
Alte articole interesante