Biserica Ortodoxă Rusă îi numește păcătoși pe cei care refuză să se vaccineze împotriva Covid-19

Biserica Ortodoxă a Rusiei i-a mustrat pe cei care refuză să se vaccineze împotriva Covid-19, spunând că aceștia sunt „păcătoşi care trebuie să se căiască pentru tot restul vieţii lor”. Declarațiile vin în contextul în care Rusia a raportat o nouă creştere a numărului zilnic de infectări şi de decese provocate de Covid-19.

Biserica Ortodoxă a Rusiei i-a îndemnat pe credincioşii ruşi să se vaccineze împotriva noului coronavirus, după ce alte 24.353 de cazuri au fost confirmate luni, inclusiv 6.557 la Moscova, în urma cărora bilanţul oficial la nivelul întregii ţări a ajuns la 5.635.294 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei.

Grupul guvernamental de lucru pentru combaterea pandemiei din Rusia a anunţat că alte 654 de persoane au murit din cauze asociate noului coronavirus în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total al deceselor raportate la nivel naţional a urcat la 138.579.

Agenţia federală pentru statistică din Rusia ţine un registru separat al deceselor şi afirmă că Rusia a înregistrat aproximativ 270.000 de decese asociate COVID-19 din aprilie 2020 până în aprilie 2021.

Exprimându-se la televiziunea de stat, mitropolitul Ilarion, conducător al Direcţiei de Relaţii Externe din cadrul Patriarhiei Moscovei, a spus că persoanele care refuză să se vaccineze comit „un păcat pentru care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieţii lor”, scrie Reuters.

„Văd în fiecare zi astfel de situaţii, oameni care vizitează un preot pentru a mărturisi că au refuzat să se vaccineze – sau apropiaţi ai lor – şi au cauzat, fără să vrea, moartea unei alte persoane”, a adăugat el, citat de Agerpres.

„Păcatul apare atunci când te gândeşti doar la tine, nu şi la o altă persoană”, a mai spus mitropolitul Ilarion.

sursa: www.digi24.ro

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Un parc din capitală, invadat de rozătoare
Articolul anterior
Sunt mari deja. Copii lui Enrique Iglesias cu Anna Kournikova
Articolul următor