Bloggerul moldovean Nekoglai va merge să lupte în Ucraina

Bloggerul moldovean Nekoglai (Nikolai Lebedev) a anunțat că va merge în Ucraina pentru o lună ca să lupte împotriva Rusiei.

Bloggerul Nekoglai anunță că merge să lupte în UcrainaFoto: Captură video

„Voi merge acolo, mai exact cred că pentru o lună, ca să lupt. Voi lupta o lună în Ucraina. Trebuie să spun imediat că nu voi merge la batalionul de asalt, nici pe front, nici pe linia de contact, nu voi merge în cele mai fierbinți puncte. Acest lucru este de înțeles, nu am experiență militară”, a spus Nekoglai, conform www.știri.md.

Bloggerul nu a precizat unde anume va merge să lupte. El a menționat că acestea sunt informații securizate în condiții de război.

Amintim că, după ce a fost deportat din Rusia, bloggerul a oferit mai multe ajutoare Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe 6 martie, tânărul a donat militarilor ucraineni o mașină și mai multe drone, după ce la începutul lunii februarie acesta a predat primul lot de drone.

Bloggerul a anunțat anterior că va cumpăra drone pentru soldații ucraineni care luptă cu Rusia și că va dona 100.000 de dolari Forțelor Armate ucrainene. Se întâmplă după ce a fost torturat timp de două săptămâni de regimul din Rusia.

Nekoglai a ajuns în mijlocul unui scandal din Rusia după ce a publicat pe TikTok o parodie cu un soldat rus.

Ulterior, acesta a fost deportat de pe teritoriul Federației Ruse. Pe 13 februarie, Nekoglai (Nikolai Lebedev) a fost anunțat în căutare de autoritățile ruse.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

165 de persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19 în ultima săptămână
Articolul anterior
Producătorii moldoveni de fructe, la expoziția internațională Macfrut din Italia
Articolul următor