Bombardamente în Herson: 21 de oameni uciși și 48 sunt răniți

În urma bombardamentelor masive ale armatei ruse asupra orașului Herson și a regiunii, astăzi, 3 mai, 21 de oameni au murit, alții 48 sunt răniți, a anunțat președintele ucrainean pe canalul său de Telegram, transmite Unian.net

Херсон, обстрел,  прилеты, попадания, ракетный обстрел, ракетный удар,

Zelenski a subliniat că întreaga lume trebuie să cunoască despre aceasta.

„Gara feroviară, trecerea subterană, casa, magazinul de materiale de construcții, supermarket de produse alimentare, stația de alimentare – știți ce este comun între aceste locuri? Urma de sânge, lăsata de Rusia și munițiile sale, omorând oameni pașnici în Herson și regiunea Herson”, a subliniat Zelenski.

Președintele Ucrainei a exprimat condoleanțe rudelor care și-au pierdut oameni apropiați în atacurile rusești și a promis că cei vinovați nu vor fi uitați. Zelenski a declarat că Ucraina va învinge în acest război și criminalii vor fi trași la răspundere.

Potrivit şefului administraţiei militare locale, Oleksandr Prokudin, „Herson este în continuare sub focul artileriei ruse”, transmite Agerpres.

Oraşul Herson, ce fusese ocupat timp de mai multe luni în 2022 de trupele Moscovei, a fost eliberat în noiembrie anul trecut, în urma unei contraofensive reuşite a Kievului în regiune.

De atunci, Herson este vizat cu regularitate de bombardamente, armata rusă fiind situată pe malul celălalt al râului Nipru, care constituie o linie a frontului naturală.

Prokudin a anunţat anterior miercuri o interdicţie de circulaţie la Herson, începând de vineri seara şi timp de 58 de ore, într-un moment în care Kievul susţine că îşi încheie pregătirile pentru o contraofensivă de amploare.

Rusia ocupă în continuare aproape 20% din teritoriul Ucrainei, inclusiv peninsula Crimeea, anexată în 2014.

O femeie a vrut să intre în țară cu 30 de mii de dolari cusuți în pantaloni. O altă pasageră de la Aeroport a rămas fără circa 34 de mii de dolari

Două nerezidente sunt documentate pentru tentativa trecerii frontierei fără a face declarație vamală pentru sumele de bani transportate, peste limita admisibilă de lege. Cazurile au fost înregistrate ieri, 25 martie 2024, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Ca urmare a cooperării între polițiștii de frontieră și funcționarii vamali au fost depistate mijloacele financiare asupra a două pasagere de la rutele cu intinerar de deplasare spre Varșovia și Istanbul.

La una dintre persoane, în bagajul de mână au fost descoperiți 34.000 USD, bani tăinuiți la controlul vamal. Cea de-a două cetățeancă a camuflat banii asupra sa, la controlul manual al pasagerei, polițiștii de frontieră au observat bancnote cusute în interiorul pantalonilor, ulterior la extinderea verificărilor de către funcționarii vamali au fost extrași 30.000 USD.

Mijloacele financiare au fost ridicate, iar materialele pe ambele cazuri au fost preluate de către Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Un individ care a folosit timp de 10 ani un permis de conducere falsificat, prins în punctul de trecere a frontierei Cahul

Un cetățean străin este documentat de către polițiștii de frontieră pentru deținerea și utilizarea actelor oficiale false. Cazul a fost consemnat, în punctul de trecere a frontierei Cahul, pe direcția intrare în R. Moldova.

În dimineața zilei de astăzi, 26 martie 2024, pentru formalitățile de control s-a apropiat un automobil cu numere străine, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul Ucrainei de 34 de ani. Conform analizei de risc, persoana a fost supusă unui control suplimentar. 

Ca urmare, polițiștii de frontieră au depistat în portmoneu un permis de conducere pretins a fi eliberat de către autoritățile de baștină. La cele depistate, bărbatul nu a putut explica, motivând că ar fi obținut legal permisul acum 10 ani.

Cetățeanul ucrainean și-a continuat călătoria în calitate de șofer, doar că în baza unui alt permis de conducere valabil. 

Actul cu semne de falsificare a fost ridicat, urmând a fi supus expertizei. Cercetările pe caz continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

Tânărul care în luna august ar fi omorât-o pe Iasmina, o copilă de doar 7 ani din satul Recea, trimis pe banca acuzaților

Procuratura raionului Râșcani anunță că a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința tânărului de 21 de ani, învinuit de omor intenționat al unui minor, săvârșit cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) lit. a),e), j) din Codul penal). 

Potrivit rechizitoriului, învinuitul la 07 august 2023 pe timp de seară, în timp ce se afla la domiciliul său din satul Recea, raionul Râșcani, a auzit-o pe vecina sa în vârstă de 7 ani, care îl striga pe fratele lui mai mare. Fiind indignat de faptul că copila l-a deranjat, i-a spus să îl aștepte lângă poarta gospodăriei bunelului învinuitului, care se afla vis-a-vis de casa acestuia. Ulterior, a ieșit afară și a condus copila în încăperea auxiliară din gospodăria respectivă, unde a sugrumat-o, apoi i-a umplut cavitatea bucală cu țărână și a acoperit corpul neînsuflețit cu gunoi (saci, carton, frunze, bucăți de cărămizi etc.)

În privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv. Acesta nu și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Conform concluziilor experților judiciari psihiatri, la data comiterii infracțiunii, învinuitul a acționat cu discernământ, avea capacitatea de a-și da seama de acțiunile sale și le putea dirija.

În cazul în care vinovăția învinuitului va fi demonstrată, acesta riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen maxim de până la 20 de ani sau detențiune pe viață.

Rușii vor primi bani de la stat ca să nu divorțeze
Articolul anterior
Două fetițe au fost înjunghiate de un bărbat într-o şcoală din Berlin
Articolul următor