Boris Covali nu se teme de acuzațiile de plagiat

În fiecare an, în ajunul concursului Eurovision Song Contest, pe piața muzicală autohtonă apar tot felul de acuzații. Anul acesta, ”norocul” l-a prins pe Boris Covali. La doar câteva ore de la lansarea piesei ”Runaways”, cu care s-a înscris în concurs, pe internet au apărut primele acuzații de plagiat. Internauții compară piesa interpretului cu melodia ”Shape of my heart ” din repertoriul trupei Backstreet Boys.

separator

Contactat de unica.md, Boris Covali a negat acuzațiile.

” Consider aceste acuzații absurde. Cunosc piesa băieților foarte bine și nu are nimic în comun cu piesa mea. Chiar am trecut pe foaie notele la ambele piese, pentru a avea confirmarea scrisă a vorbelor mele. Se aseamănă ca tact, dar notele diferă. Faptul ca stilul în care am interpretat-o seamănă cu stilul abordat de Backstreet Boys este deja altceva. Pot oricând să dovedesc că nu e plagiat, dar nu cred că e cazul. Nu vreau să răspund unor provocări anonime. Nimeni din compozitori sau muzicieni nu a confirmat asemănarea. Eu sunt convins că această piesa este una reușită. Am încredere în acestă piesă și în puterile mele”.

Se pare că de aceeași părere sunt și organizatorii Selecției Naționale a concursului Eurovision Song Contest 2013.

”Noi am auzit aceste zvonuri și le-am verificat. Potrivit comisiei piesa nu este plagiată! Pentru a descalifica o piesă pe acest motiv, trebuie să avem probe. Dacă cineva are probe concludente că acestă lucrare este plagială, să le prezinte și noi o vom supune încă odată analizei. Să nu uităm, totuși, că plagiatul nu are o noțiune exactă. În plus, noi, în calitate de organizatori, nu avem nici un interes să admitem o piesa plagiată în concurs. Chiar dacă noi o trecem și ea câștigă, are toate șansele să fie descalificată la preselecția internațională. Iar acest lucru ne strică imaginea”, a declarat pentru unica.md Vitalie Cojocaru, Directorul Comitetului de Organizare a Eurovision în Republica Moldova.

Piesa ”Runaways” interpretată de Boris Covali, a fost înregistrată la Stockholm și a fost alcătuită de un grup de compozitori din Anglia și Suedia.

Text: Natalia Bodiu

Turcia: Un bărbat și-a împușcat în cap singura fiică rămasă în viață după cutremur

Un bărbat care și-a pierdut soția și cei doi copii în cutremurul din luna februarie, din Turcia și-a împușcat în cap fiica supraviețuitoare, în vârstă de 12 ani. După aceea, s-a sinucis.

Turcia: Un bărbat și-a împușcat în cap singura fiică rămasă în viață

Ferit Dayan a suferit o depresie puternică după ce soția și doi copii au murit în timpul cutremurului din Turcia, din 6 februarie. A supraviețuit doar un copil, Asya Irem Dayan, în vârstă de 12 ani, transmite publika.md

 Ferit Dayan, profesor de științe la liceu, a primit consiliere psihologică în urma tragediei din 6 februarie, în care au murit soția lui, Feray, și doi dintre copii, Alperen și Azra Beril. Casa în care se aflau în momentul cutremurului s-a prăbușit.

 În ziua tragediei, Asya Irem Dayan se juca în grădina casei în care locuia acum cu tatăl ei. La un moment dat, el a chemat-o în casă și a împușcat-o în cap. Ulterior, bărbatul s-a sinucis.

 Zgomotul împușcăturilor a fost auzit de vecini, cei care au și sunat la serviciile de urgență. La fața locului au venit medici și polițiști. Fata a fost găsită cu răni grave și a fost transportată de urgență la spital după ce i s-a acordat primul ajutor la fața locului.

 Din cauza rănilor, fata a murit în secția de terapie intensivă. Ea și tatăl ei au fost îngropați unul lângă altul la cimitirul din satul Tasliyazi.

O anchetă cu privire la această tragedie este în desfășurare.

Singurii nanopleți din lume au sărbătorit aniversarea de doi ani, pentru prima oară, toți, acasă

Nouă frățiori și surori și-au sărbătorit ziua de naștere, pentru prima dată acasă, în Mali.

Singurii nanopleți din lume au sărbătorit aniversarea de doi ani

Sunt „nanopleții” care acum doi ani intrau în Cartea Recordurilor. Pentru că nu se știe să mai fi fost atâția frați, dintr-o singură naștere, care să supraviețuiască., transmite protv.ro.

Rude, prieteni, dar și pediatrul celor mici au luat parte la serbarea a cărei temă, „Miraculos”, a fost aleasă chiar de copii, după cum spune mama, în vârstă de 27 de ani. În ultimele zile ale sarcinii, femeia aștepta … șapte copii.

Din cauza îngrijirii speciale pe care o necesită o asemenea naștere multiplă, excepțională, ea a fost transferată la o clinică din Casablanca, Maroc. Acolo a născut, în mai 2021 – 9 copii în loc de 7: cinci fete și patru băieți.

Eurovision 2023: Delegația Moldovei a strălucit pe Turquoise Carpet

Tradiționalul Turquoise Carpet, evenimentul oficial de deschidere a concursului Eurovision Song Contest, a avut loc pe 7 mai, la St. George’s Hall, în inima orașului Liverpool. Pasha Parfeni și echipa sa au purtat ținute cu design modern și elemente tradiționale.

Eurovision 2023: Delegația Moldovei a strălucit pe Turquoise Carpet

Turquoise Carpet 2023 a reunit reprezentanții celor 37 de țări participante în cadrul Eurovision Song Contest din acest an, transmite moldova1.md.

Pasha Parfeni și echipa sa au optat pentru un dress code original, culorile de bază ale ținutelor fiind alb și ivory, cu ușoare accente de negru. De asemenea, elementele tradiționale au fost de nelipsit.

Gazdele evenimentului au fost Timur Miroshnychenko, jurnalist și comentator ucrainean și Sam Quek, prezentatoare TV.

Publicul a fost încântat de apariția interpretului pe turquoise carpet, iar refrenul piesei Soarele și Luna a fost fredonat de întreaga mulțime.

Jurnaliștii prezenți la ceremonia de deschidere nu au ezitat să ofere reprezentantului Republicii Moldova întrebări despre emoțiile și pregătirile de pe ultima sută de metri înainte de marele show.

Daria Capațîna, Șefa Delegației Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, a declarat că evenimentul a fost organizat la cel mai înalt nivel, iar echipa țării noastre a fost primită cu multă căldură la Liverpool.

În cadrul evenimentului, Pasha a declarat că cea mai importantă lecție pe care a învățat-o în experiența sa la Eurovision este să găsească fericirea în fiecare moment, chiar dacă procesul de pregătire pentru marea competiție este pe alocuri dificil. De asemenea, artistul a îndemnat publicul să îl susțină în semifinala de pe 9 mai.

Turquoise Carpet este o ceremonie tradițională de deschidere a săptămânii Eurovision. La acest eveniment au acces reprezentanții presei acreditate, care au ocazia să afle mai multe detalii despre artiști și show-ul pregătit de aceștia pentru semifinalele care vor avea loc săptămâna aceasta.

Mâine are loc primul show live al competiției muzicale, unde Pasha Parfeni poate fi votat prin televoting cu indicativul 10 de către publicul din țările participante în prima semifinală: Norvegia, Serbia, Malta, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croația, Elveția, Israel, Suedia, Azerbaidjan, Cehia, Olanda și Finlanda. De asemenea, Franța, Germania și Italia, țările din grupul Big Five, au drept de vot în prima semifinală.

gallery images
gallery images
gallery images

Gosh Cosmetics vă pregăteşte noi surprize!
Articolul anterior
Bănică: “Unde este Andreeea? Aceasta este întrebarea!”
Articolul următor