Braconierii care au împușcat un cerb inclus în Cartea Roșie, au fost identificați. Ce pedeapsă riscă?

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 37 ani, locuitori ai satului Horodca, raionul Ialoveni sunt bănuiți că ar fi împușcat un exemplar de cerb nobil cu pete nobil cu vârsta de 5 ani, pe teritoriul rezervației naturale „Codrii”, cauzând un prejudiciu de 17.500 lei.

separator
  La 23 februarie curent, poliția din Strășeni a fost sesizată de pădurarul rezervației naturale „Codrii”, care a comunicat că în extravelanul satului Lozova, a depistat într-o căruță un cerb împușcat.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost identificate trei persoane din localitatea Horodca, bănuite în săvârșirea infracțiunii.

Fiind efectuate mai multe percheziții la domiciliile acestora, polițiștii au depistat și ridicat trei arme de foc cu țeavă ghintuită de model BM și CZ, deținute legal. De asemenea, ca urmare a cercetării suplimentare pe teritoriul rezervației „Codrii” a fost depistat și ridicat un glonte.

Urmează a fi efectuată expertiza balistică care va stabili cu certitudine arma din care a fost efectuată împușcătura. Actualmente bănuiții sunt cercetați în libertate, fiind pasibili de răspundere penală.

Conform art.233 alin.1 Cod Penal al RM persoana vinovată de săvârșirea infracțiunii „Vânatul ilegal” riscă amendă de la 550 la 850 unități convenționale sau pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani.

Un mărțișor în dar, pentru toți vizitatorii Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală
Articolul anterior
Cod galben de vânt, în Moldova. Iată când intră în vigoare avertizarea!
Articolul următor
Alte articole interesante