Branduri moldovenești la ,,Romanian Fashion Philosophy” – evenimentul de modă organizat la București transmis live, în întreaga lume!

În perioada 7-11 martie 2018, în Bucureşti, se va desfășura cel mai bine promovat eveniment de modă, care va întruni designeri apreciați la nivel mondial, dar și tinere talente din domeniul industriei ușoare. ,,Romanian Fashion Philosophy” va fi transmis LIVE în întreaga lume, prin intermediul postului TV Fashion Channel, cu o audiență de 2 milioane de persoane pe zi. Evenimentul de modă ,,Romanian Fashion Philosophy” își propune să promoveze brandurile autohtone, a tinerilor talente și designeri, să atragă și să educe publicul în vederea achiziționării produselor Fabricate în România, iar acum și a celor Fabricate în Republica Moldova.

separator

,,Romanian Fashion Philosophy” este unul dintre cele mai impresionante și bine organizate evenimente de modă din Europa, care beneficiază de interesul specialiştilor în modă la nivel internaţional şi va fi reflectat de unele dintre cele mai importante canale media ale industriei, precum Fashion Channel (Italia), Fashion Insider (SUA), iar pe plan intern – TVR, Beau Monde, Marie Claire, Agerpres, Kiss FM, etc.

Proiectul ,,Romanian Fashion Philosophy” a fost dezvoltat prin prezenţa la Bucureşti a unor designeri apreciaţi la nivel mondial, dintre care Agatha Ruiz de la Prada, Prophetik, IONEL, Celebrity Skin, Marie Ollie, Maria Lafuente, Razvan Valceanu, DiVero, Samanta Russo, Mirela Diaconu etc.

Proiectul Romanian Fashion Philosophy este un eveniment bianual care promovează și susține industria creativă și cea textilă, tineri designeri, români și străini, absolvenți sau nu a unor facultăți de specialitate, precum și Facultățile de artă, design și modă. Gala RFP își propune să atragă în sală aproximativ 1000 de spectatori.

Cei mai buni tineri designeri și cei mai buni fotografi de modă vor fi premiați, mediatizați și vor fi susținuti să participe la prestigioase evenimente naționale și internaționale.

RFP a constatat că una din principalele dificultăți cu care se confruntă designerii și fotografii de modă o reprezintă lipsa unor evenimente prin care să își promoveze creațiile artistice, precum și a unui element coagulant care să faciliteze cunoașterea reciprocă și crearea de parteneriate. Or, evenimentul ,,Romanian Fashion Philosophy” va constitui atât un spațiu de prezentare a creațiilor, cât și o oportunitate de întâlnire și de construire de punți interumane, dar și de oportunități de faceri – un beneficiu profesional și o încurajare pentru dezvoltarea personală.

De asemenea, se va realiza dezvoltarea unei piețe de artă și susținerea creșterii cotei artiștilor contemporani prin promovarea creațiilor și a schimburilor de experienţă între designeri. Cei mai buni tineri designeri și cei mai buni fotografi de modă vor fi premiați, mediatizați și vor fi susținuti să participe la prestigioase evenimente naționale și internaționale.

Impactul proiectului cultural este unul major:

• Tineri designeri, fotografi și facultăți de modă vor participa la un eveniment dedicat lor și vor fi aduși în atenția mass media și a publicului;

• Peste 1.000.000 de persoane vor fi informate cu privire la eveniment;

• Atragerea publicului către produsele “Fabricat în România”, ,,Fabricat în Moldova”;

• Dezvoltarea bunului gust în rândul participanților la eveniment;

• Posibilitatea dezvoltării unor parteneriate sau afaceri între tinerii designeri și fabricile de confecții din țară și a fotografilor cu publicațiile de specialitate.

Află toate detaliile pe pagina de facebook a evenimentului !

Un bărbat de 35 de ani a fost bătut și jefuit în propriul apartament din sectorul Ciocana

Un bărbat de 35 de ani a fost bătut și jefuit în propriul apartament din sectorul Ciocana.

Suspecții de 29 și 35 de ani, cunoscuți de-ai victimei, ar fi pătruns în locuinţa bărbatului de 35 de ani, fiind ușa apartamentului descuiată.

Ulterior i-au aplicat victimei mai multe lovituri  în regiunea capului și abdomenului, după care i-au sustras 1.500 de lei.  

La moment bănuiții sunt reținuți pentru 72 de ore. Unul dintre ei a fost judecat anterior pentru infracțiuni similare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

Opere de artă la Festivalul de gheață din munții Tatra

Sculpturile de gheață au fost principala atracție pentru mai multor turiști din munții Tatra. Cele 20 de sculpturi au fost cioplite de artiști din mai multe țări din Europa în cadrul unui festival internațional. 50 de tone de gheață au fost transformate în opere de artă.

Opere de artă la Festivalul de gheață din munții Tatra

Prin cioplirea mai multor figuri din gheață, sculptorii au îndeplinit una dintre principalele condiții ale festivalului. Iar juriul și turiștii sunt cei care decid care va fi câștigătorul. În amurg, sculpturile au putut fi văzute în deplina lor splendoare, atunci când operele de artă au fost învăluite de mai multe lumini colorate, transmite moldova1.md.

„Aceasta este Ria din Rio, o dansatoare de la carnavalul din Rio de Janeiro.”;

„Această femeie întruchipează valoarea vieții și aduce bucurie fiecărei inimi.”;

„Statuia se numește „Madonna fără chip” și, în opinia noastră, ea este simbolul fetelor din lumea întreagă, obsedate de aspectul perfect, pierzându-se pe sine în acest proces.”;

„O femeie este simbolul vieții, de aceea sunt create frumoasele sculpturi în chipuri de femei în numeroase ipostaze. Femeilor, într-adevăr, trebuie să li se plătească tribut în calitate de mame, partenere, prietene și surori”, spune organizatorul festivalului Lukas Brodansky.Publicitate

Turiștii sunt, realmente, entuziasmați de numeroasele sculpturi și chipuri ale mai multor persoane.

„Ținem pumnii pentru ai noștri, dar și pentru Cehia.”;

„Probabil, Germania și Cehia.”;

„Da, am un favorit – Republica Cehă.”

Juriul spune că sculptorii trebuie să țină cont de niște rigori în acest proces de creație.

„Armonia întregului proces este să ai o idee, o figură, o poziție, un proces”, afirmă membrul juriului Martin Barnáš.

La Festivalul de gheață au participat sculptori din 10 țări, printre care Olanda, Marea Britanie și Germania.

Europa a crescut producția de electricitate din surse regenerabile. Eoliană şi hidroelectrică, peste două treimi din total

Producţia de electricitate din surse de energie regenerabilă în Uniunea Europeană a crescut, în termeni absoluţi, cu aproape 5% din 2020 în 2021, dar consumul brut de electricitate s-a majorat de asemenea, în principal în urma redresării economiei după ridicarea restricţiilor.

parc eolian_n

Ca rezultat, în UE ponderea surselor de energie regenerabilă în consumul brut de electricitate a crescut cu doar 0,1 puncte procentuale (pp), de la 37,4% în 2020 la 37,5% în 2021.

Energia eoliană şi energia hidroelectrică au reprezentat peste două treimi din totalul electricităţii generate din surse regenerabile (37% şi, respectiv, 32%), restul de o treime provenind de la energia solară (15%), biocombustibili solizi (7%) şi alte surse de energie regenerabilă (8%). Sursa cu cea mai rapidă creştere a fost energia solară, care în 2008 reprezenta doar 1% din electricitatea consumată în UE.

Trei sferturi din energia electrică în Austria și Suedia provine din surse regenerabile, arată datele publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2021, mai mult de trei sferturi din consumul brut de electricitate din Austria (76,2%) şi Suedia (75,7%) era generat din surse regenerabile. Aceste state membre UE sunt urmate de Danemarca (62,6%), Portugalia (58,4%), Croaţia (53,5%), Letonia (51,3%), Spania (45,9%), Germania (43,7%) şi România (42,4%).

La polul opus, cea mai scăzută pondere a electricităţii din surse de energie regenerabilă a fost în Malta (9,7%), Ungaria (13,7%), Luxemburg (14,2%), Cehia (14,5%) şi Cipru (14,8%).

sursa

A rămas paralizat după ce s-a jucat 20 de ore încontinuu la calculator
Articolul anterior
Trupa Tharmis și Mireya Cozma au lansat videoclipul ,,Căruță cu cai”. Vezi video!
Articolul următor