Brigitte Macron a pierdut procesul intentat femeilor care o acuză că s-a născut bărbat

Un tribunal din Paris a anulat, miercuri, un proces intentat de prima doamnă Brigitte Macron, după ce, în februarie 2022, ea a dat în judecată două femei, care au răspândit pe internet ştiri false potrivit cărora ar fi o femeie transsexuală.

În decizia sa, consultată de AFP, tribunalul a declarat drept nulă şi neavenită reclamaţia depusă de Brigitte Macron pentru încălcarea dreptului la viaţă privată şi a dreptului la imagine, considerând că faptele denunţate de aceasta ar fi trebuit să fie calificate drept defăimare publică, scrie News.ro.

Brigitte Macron, fratele ei şi cei trei copii ai primei-doamne au intentat o acţiune în justiţie la 15 februarie 2022 împotriva a două femei, dintre care una se autointitula „medium”, iar cealaltă „jurnalistă independentă”.

Reclamanţii au cerut instanţei să le condamne pe aceste două femei la plata unor despăgubiri pentru că au difuzat pe canalul YouTube al „mediumului”, la 10 decembrie 2021, „o teză absolut neverosimilă”, potrivit căreia Brigitte Macron, născută Trogneux, nu ar fi existat niciodată, s-ar fi numit de fapt Jean-Michel Trogneux, iar fratele ei i-ar fi preluat această identitate după ce şi-a schimbat sexul.

Această informaţie falsă, care iniţial a circulat discret, a cunoscut ulterior o mai mare amploare şi a condus, de asemenea, la acuzaţii mai grave de pedofilie la adresa primei-doamne.

Reclamanţii au considerat că le-a fost încălcat dreptul la viaţă privată, întrucât interviul de patru ore difuzat pe internet făcea referire la operaţiile chirurgicale pe care Brigitte Macron le-ar fi suferit, susţinea că ea nu era mama celor trei copii ai săi şi dădea informaţii personale despre fratele său. De asemenea, plângerea denunţa încălcări ale dreptului la imagine, întrucât în timpul acestui interviu au fost difuzate diverse fotografii ale reclamanţilor, dintre care unele au fost „retuşate, mărite şi colorate”.

În paralel cu această acţiune civilă, Brigitte Macron, în vârstă de 69 de ani, a intentat o acţiune penală separată, cu o plângere pentru defăimare publică, depusă la 31 ianuarie 2022. Această procedură este încă în curs de desfăşurare.

Relaţia preşedintelui francez cu soţia sa, cu 24 de ani mai în vârstă decât el, pe care a cunoscut-o pe când ea era profesoară, iar el era încă un adolescent, coleg de şcoală cu fiica sa, este periodic o sursă de atenţie mediatică în Franţa şi în străinătate. Nu este pentru prima dată când cuplul este vizat de zvonuri privind genul sau orientarea sexuală: În timpul campaniei prezidenţiale din 2017, Emmanuel Macron a negat afirmaţiile potrivit cărora ar fi homosexual.

Meteorologii anunţă vreme frumoasă pentru primele zile de mai

Vremea va fi caldă în mini-vacanţa de 1 Mai. Temperaturile vor fi în creștere până marți, când sunt anunțate maxime termice de +20 de grade.

Terapia cu Papadie - Farmacia Ardealul

Și temperaturile minime devin mai mare și vor fi cuprinse între +5 și +7 grade.

Își dorea foarte mult să devină mamă. O tânără și-a pus capăt zilelor, după ce a suferit patru avorturi spontane

Și-a dorit un copil, dar a murit cu dorința asta. Așa s-a încheiat viața unei femei din Regatul Unit. După patru avorturi spontane suferite în încercarea de a avea un copil, femeia nu a mai putut suporta durerea și și-a pus capăt vieții. A fost găsită fără viață, în casă, de soțul ei, scrie observatornews.ro.

Jemma Zoezee a trăit toată viața cu speranță. Femeia din Cae Ddol, Abergele, a fost găsită fără suflare în casă, chiar de soțul ei. Și-a dorit să fie mamă și a sperat mereu că, într-o zi, visul ei o să devină realitate și își va putea strânge pruncul în brațe. A murit însă cu dorința neîndeplinită, răpusă de durere și disperare. Anthonio Zoezee, bărbatul cu care era căsătorită de cinci ani, a vorbit cu durere despre soția lui, relatează Mirror.

Era una dintre cele mai amabile, grijulie, dar încrezătoare tinere pe care le-am întâlnit vreodată. Era plină de energie. Cea mai dulce fată pe care o voi cunoaște vreodată. A lăsat o amprentă în tot ceea ce a întâlnit”, a spus soțul ei.

Jemma suferea de depresie și nu putea să treacă pestea cea de a patra sarcină pierdută. În final, după trauma suferită, a pierdut lupta cu gândurile și durerea. 

Fratele ei are inima frântă

Având în vedere circumstanțele particulare, probabil că acțiunile ei au fost cu intenția de a-și pune capăt vieții în acea zi”, a spus un oficial al poliției. 

Asa Roberts, fratele ei, are inima frântă. Știa cât de mult suferea sora lui.

Pe 16 decembrie 2022, micuța meu Jem și-a pierdut lupta cu gândurile. Sunt atât de mândru de Jem pentru cât de mult a luptat pentru a fi fericită… în cele din urmă, tristețea ei a fost prea mult de suportat. Jem adora copiii și a făcut-o întotdeauna. Ea a făcut parte din copilăria atâtor oameni. A fost bonă de-a lungul anilor și a lucrat într-o creșă. Apoi, a cunoscut-o pe a doua iubire a vieții ei, fiica mea Ava-Skye. Copiii au adus atât de multă fericire în viața lui Jem. Durerea de a-și pierde copiii a fost prea mare pentru ea. Jem, te iubim atât de mult. Ne este dor de tine în fiecare zi. Ava încă așteapă să sune „jemjem”. Nu te vom mai fi niciodată la fel fără tine. Ne trezim în fiecare dimineață sperând că acesta a fost doar un vis oribil. Acum nu te mai doare, cu toții ne-am fi dorit să fi putut face mai mult. Te iubesc atât de mult Jem, fratele tău Ace” a spus fratele ei. 

Scandal uriaș la o maternitate, după ce o asistentă medicală a filmat paciente goale în timpul operației și chiar a transmis o naștere în direct, pe TikTok

Presa sârbă relatează un caz incredibil petrecut într-o maternitate din Belgrad, care a îngrozit opinia publică. O asistentă medicală a fotografiat pacienți goi pe masa de operație și a publicat imaginile pe rețelele de socializare. Kurir scrie că individa a filmat inclusiv femei în timpul nașterii și a transmis în direct o operație de cezariană, scrie observatornews.ro.

Conducerea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Narodni front” din Belgrad a transmis, prin intermediul unui comunicat, că este îngrozită și condamnă ferm acțiunile asistentei medicale. „Mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat în timp util acest gen de comportament, ca să reacționăm prompt și să luăm toate măsurile necesare pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple niciodată”, se arată în informarea maternității.

Conducerea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Narodni front” din Belgrad a transmis, prin intermediul unui comunicat, că este îngrozită și condamnă ferm acțiunile asistentei medicale. „Mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat în timp util acest gen de comportament, ca să reacționăm prompt și să luăm toate măsurile necesare pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple niciodată”, se arată în informarea maternității.

Reprezentanții clinicii au anunțat că asistenta medicală a săvârșit o încălcare gravă a îndatoririlor și obligațiilor de serviciu, precum și a eticii profesionale, fiind suspendată de îndată, în urma unei proceduri de urgență. De asemenea, împotriva ei au fost inițiate proceduri disciplinare. Potrivit jurnaliștilor Kurir, asistenta medicală care a făcut înregistrări scandaloase din sala de operație, răspândindu-le apoi în online, se prezenta pe rețelele de socializare drept Jellena. Femeia transmitea în direct nașteri prin cezariană, își informa urmăritorii în prealabil despre ora difuzării și chiar îi ruga să îi adreseze întrebări legate de intervențiile chirurgicale. Asistenta le explica fanilor cum se folosește instrumentarul din sala de operație sau cum funcționează procedura de anestezie.

„Îmi pare rău și îmi cer sincer scuze clinicii, tuturor colegilor și întregului public”

Într-o postare pe TikTok, asistenta a susținut că transmiterea în direct pe această rețeaua a unei nașteri prin cezariană a fost făcută neintenționat. „Vreau să explic înregistrarea live care a fost difuzată de pe profilul meu în intervalul 04:00-05:00, pe 26.04.2023. Videoclipul a fost creat neintenționat. În tura de noapte, știm cu toții că folosirea telefoanelor mobile este interzisă, dar când am fost chemați pentru o cezariană de urgență, am lăsat telefonul pe o masă, neștiind că era pornită camera care transmitea în direct pe TikTok. Înainte de apelul către sală, ne-am uitat pe TikTok. Videoclipul arată că nimeni din sală nu știa că telefonul suspendat transmitea în direct. Videoclipul a fost creat spontan. În afară de pacient, mă văd și eu pregătindu-mă pentru operație și participând la ea. Îmi cer scuze pacientului, a cărui intimitate a fost încălcată, familiei pacientului și publicului larg. Sunt asistent medical – operator instrumentar de 14 ani și de-a lungul vieții mele profesionale am construit relația dintre pacient și asistentă pe baza principiilor eticii asistenței medicale și după bunele reguli ale profesiei. Îmi pare sincer rău pentru ce s-a întâmplat, mai ales că activitatea mea pe TikTok s-a concentrat în principal pe familia mea, prietenii mei și pe conținut educațional. Încă o dată, repet că îmi pare profund rău și îmi cer sincer scuze pacientei, familiei ei, clinicii, tuturor colegilor și întregului public”, este mesajul transmis de Jellena.

Ministrul Sănătății din Serbia: „Sunt literalmente dezgustată”

În urma scandalului, a reacționat inclusiv ministrul Sănătății din Serbia. „Sunt îngrozită de faptul că unui lucrător în domeniul sănătății i-a venit ideea de a difuza ceea ce se întâmplă în sala de operație pe Instagram, TikTok sau orice rețea de socializare. Personal, cred că o astfel de persoană ar trebui să fie supusă unei reevaluări, pentru a vedea dacă este capabilă să lucreze în astfel de condiții. Salut decizia directorului Miković de a o suspenda”, a declarat Prof. Dr. Danica Grujičić.

„Sunt literalmente dezgustată și condamn ceea ce a făcut. O astfel de idee nu mi-ar fi trecut niciodată prin cap, este intimitatea fiecărui pacient, nimeni nu are voie să-i filmeze indiferent dacă li se vede sau nu fața”, a mai spus ministrul Sănătății din Serbia.

Republica Moldova va avea acces la finanțare de la Uniunea Europeană pentru implementarea proiectelor în domeniul sănătății
Articolul anterior
Caz revoltător într-o localitate din raionul Hânceşti. Doi adolescenţi, în vârstă de 15 ani, au fost bătuţi cu pumnii şi picioarele de un coleg de clasă
Articolul următor