Bruxelles este primul oraș care blochează implementarea tehnologiei 5G din cauza riscurilor pentru sănătate

Planurile de implementare a unui proiect-pilot de furnizare a internetului fără fir la viteză 5G în Bruxelles au fost oprite din cauza temerilor legate de sănătatea cetățenilor, informează The Brussels Times .

separator
În iulie, guvernul încheiase un acord cu trei operatori de telecomunicații prin care se angaja să reducă standardele stricte privitoare la radiații în Bruxelles. Însă, conform autorităților regionale, momentan este imposibil de estimat cantitatea de radiații produse  de antenele care ar asigura acest serviciu.

„Nu pot încuraja o asemenea tehnologie, dacă standardele de radiații, care trebuie să protejeze cetățeanul, nu sunt respectate, cu sau fără 5G”, a declarat ministrul Mediului, Céline Fremault. „Locuitorii din Bruxelles nu sunt niște cobai, să le pot vinde sănătatea pentru profit. Nu putem lăsa loc nici unei îndoieli”, a adăugat aceasta.

Un proiect-pilot nu este implementabil sub actualele standarde de radiații, iar ministrul regional al Mediului a declarat că nu intenționează să facă o excepție pentru tehnologia 5G.

Regiunea Bruxelles are standarde de radiații deosebit de stricte în domeniul telecomunicațiilor. Standardul de 6 volți pe metru a ridicat deja probleme în trecut, la furnizarea de internet mobil de mare viteză prin tehnologia 4G în capitala Belgiei.

Săptămâna trecută, guvernele regionale din Belgia au eșuat din nou să ajungă la un acord privind atribuirea licențelor 5G. Dosarul rămâne blocat pe partea de împărțire a costurilor. Va rămâne în sarcina următorului Executiv să gestioneze proiectul, a declarat săptămâna trecută ministrul comunicațiilor, Philippe De Backer.

Tehnologia 5G asigură transfer de date mobile în cantități și la viteze superioare. Aplicația imediată va fi accesul la internet wi-fi de mare viteză, însă scopul real al implementării acestei tehnologii ține de interconectarea roboților autonomi, a dronelor, a mașinilor fără șofer și a altor dispozitive „inteligente” care formează „Rețeaua obiectelor interconectate” (the Internet of things).

Sursa

Detalii noi în cazul morții tinerei din Orhei: Cadavrul, găsit într-o groapă acoperită cu crengi

Noi detalii au ieșit la iveală, în cazul tineri de 19 ani, însărcinată în luna a 6-a, care a fost găsită astăzi, 20 aprilie, moartă, după ce a dispărut din Orhei pe 12 aprilie. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru jurnaliști că trupul neînsuflețit al tinerei fost găsit cu greu, lângă un pârâu. Potrivit TV8, cadavrul a fost aruncat într-o groapă, acoperită cu crengi.

Sursa citată precizează că, deocamdată, medicii legiști și criminaliștii fac investigații la fața locului. Poliția nu poate da o cauză preliminară a morții, urmând să comunice mai multe detalii, în urma expertizei.

Cernăuțeanu a declarat că poliția a decis să intensifice căutările la Chițcanii Vechi, după ce o echipă de experți a analizat camerele de supraveghere de la casa principalului suspect, un bărbat în vârstă de 45 de ani, fost polițist și angajat al sistemului penitenciar.

Menționăm că sute de polițiști, voluntari și localnici au căutat-o pe Ana-Maria Guja timp de opt zile, inclusiv cu drone.

O universitate din Republica Moldova, prezentă la reuniunea Consorțiului „Universitaria” din România

Reprezentanții Universității de Stat din Moldova participă, în perioada 19 – 21 aprilie, la reuniunea Consorțiului „Universitaria” din România. 

Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și reunește peste 100 de reprezentanți de la 10 universități.

Printre aceste instituții de învățământ superior se numără Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice, Universitătea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Universitatea de Stat din Moldova este reprezentată la eveniment de rectorul Igor Șarov și de prorectorii Sergiu Corlat și Violeta Cojocaru.

În cadrul reuniunii, se va discuta despre dezvoltarea programelor de cercetări științifice și transfer de cunoștințe, studiile doctorale, digitalizare și dezvoltarea relațiilor internaționale și parteneriate de studii, dezvoltarea managementului calității, strategie și dezvoltare instituțională, etc.

Consorțiul „Universitaria” a fost creat în 2009 și este cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România.

O delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a oferit ajutor pentru deținuții din Cahul

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a transmis joi, 18 aprilie, un ajutor umanitar pentru deținuții din penitenciarul din Cahul, Republica Moldova.

Donația constă în 60 de perechi de încălțăminte și 60 de cărți de rugăciune, care vor ajunge la persoanele private de libertare din penitenciarul Cahul.

Transportul umanitar a fost realizat de o delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, formată din pr. Vlad Țuțurlan, inspector eparhial și pr. Cornel Iftimie, slujitor al parohiei Măgura II.

Reprezentanții Episcopiei Basarabiei de Sud au întâmpinat oaspeții din România la centrul eparhial, mulțumindu-le pentru darul și grija față de cei aflați în suferință.

Menționăm că această acțiune s-a desfășurat în baza parteneriatului dintre Episcopia Basarabiei de Sud și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

sursa

Scandal la ,,Golos. Deti”, după ce fiica interpretei Alsu a devenit câștigătoarea concursului
Articolul anterior
Un pompier dezvăluie motivul pentru care trebuie să ții închisă ușa de la camera copilului
Articolul următor