Bucurie pentru moldoveni. Pot merge la Bukovel, fără test și fără carantină

Vacanțele la munte în Ucraina sunt tot mai solicitate în aceste zile, după ce a fost exlusă obligativitatea prezentării la frontieră a testului negativ la Covid-19 și a fost anulată carantina la intrarea în Ucraina și întoarcerea în Republica Moldova.

Agenţiile de turism din țară spun că se înregistrează un flux mare de solicitări, în special pentru zona Bukovel, acolo unde, în prezent, toate cafenelele de pe pârtie activează în mod obișnuit.

Stațiunile montane din Ucraina sunt foarte solicitate în aceste zile, în special de către moldoveni.

„De când a fost scoasă carantina pentru Ucraina, numărul cererilor a crescut mult, de la 50 de procente, practic până la 100%. Sunt zile în care clienții doar Ucraina solicită. Pe teritoriul stațiunii restaurantele, tot absolut este deschis și lucrează în mod normal”, a declarat Dorina Hîrjău, manager agenție de turism.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, în perioada 7-14 ianuarie, zilnic circa două mii de oameni traversau frontiera cu Ucraina. Începând cu data de 15 ianuarie, numărul de traversări s-a dublat.

„În weekend-ul trecut, într-adevăr s-a atestat o creștere de traversări atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire față de weekend-ul anterior. Numărul de traversări atât a mijloacelor de transport, cât și a persoanelor varia de la o zi la alta, însă nu semnificativ. Începând cu data de 15 ianuarie, indicii au crescut vizibil, chiar s-au dublat”, spune Ana Marchitan, ofițer de presă al Poliției de Frontieră, pentru Orheitv.md.

Moldovenii care vor dori să se meargă în vacanță pentru trei zile în Ucraina vor trebui să scoată din buzunar între 80 şi 100 de euro pentru o persoană. Iar cei care vor alege stațiunile din România vor achita între 95 și 130 de euro per persoană pentru aceeași perioadă.

Cea mai joasă temperatură înregistrată iarna în Moldova a fost -35,5 °C. Când s-a întâmplat?
Articolul anterior
Rusia susține că a dezvoltat un vaccin anti-Covid cu eficiență de 100%
Articolul următor
Alte articole interesante