Bulgaria, în flăcări din cauza valului extrem de căldură

Valul extrem de căldută provoacă incendii de vegetaţie şi în Bulgaria.

Două incendii majore de vegetaţie au izbucnit luni în sudul Bulgariei din cauza secetei severe, dar şi a vântului care a bătut cu putere. Deocamdată, nu au fost puse în pericol casele locuitorilor din zonă, dar Bulgaria se confruntă în aceste zile cu cel mai extrem val de căldură din ultimii nouă ani şi a înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius în mai multe localităţi, scrie digi24.

Cele mai ridicate temperaturi au fost înregistrate luni după-amiază în Sandanski, o localitate aflată la graniţa cu Grecia, precum şi în oraşele Plovdiv şi Ruse. În capitala ţării, Sofia, temperaturile au urcat până la valoarea de 38 de grade Celsius. În nouă dintre cele 28 de provincii ale Bulgariei a fost declarat cod roșu de caniculă, cel mai ridicat nivel de alertă meteorologică. Alte două provincii se află sub incidenţa unui cod portocaliu.

Este cod roșu de caniculă și în mare parte din Grecia precum și în sudul Italiei. Incendiile fac deja ravagii în toată partea de Nord a Mediteranei. Părți din Grecia, Turcia şi Italia sunt puternic afectate de flăcările ce distrug totul în calea lor.

Revoluție în medicină după ce francezii au creat prima inimă artificală
Articolul anterior
Maestrul Nicolae Botgros nu-şi poate reveni după moartea soţiei
Articolul următor