ipiccy_image3547

Doliu în Ucraina. Marele boxer ucrainean Maxim Galinicev, mort în lupte la doar 22 de ani

Boxerul ucrainean Maxim Galinicev, care a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de juniori din 2017 şi a decis să nu participe la Europenele de anul trecut pentru a-şi apăra ţara cu arma în mână, a fost ucis pe 10 martie, într-un schimb de focuri cu militarii ruşi, la Lugansk, anunţă EFE, conform Agerpres.

Potrivit presei ucrainene, sportivul de 22 de ani s-a înrolat în armată ca voluntar şi s-a întors pe front în ciuda faptului că a fost rănit de două ori.

Galinicev a fost unul dintre cei mai promiţători tineri sportivi ucraineni. În 2018 a câştigat argintul la Jocurile Olimpice de juniori şi a fost din nou pe podium, pe poziţia a 2-a, la Campionatul European sub 22 de ani desfăşurat în 2021.

Tânărul boxer ucis în luptă făcea parte din Brigada a 25-a de asalt aerian.

Galinicev a boxat și contra românului Cosmin Gîrleanu

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 230 de sportivi ucraineni de la diferite discipline au fost ucişi în urma agresiunii militare ruse, care a distrus şi numeroase facilităţi sportive.

În septembrie 2015, Galinicev a fost învins de românul Cosmin Gîrleanu în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de box pentru juniori de la Sankt Petersburg (Rusia), unde românul a obţinut aurul în limitele categoriei 44-46 kg.

Adio motoare pe benzină și motorină în UE! S-a votat acordul privind interdicția. Care e termenul limită?

Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au adoptat luni acordul care marchează eliminarea motoarelor termice la autoturismele noi. Votul a fost dat după ce Germania, cel mai important producător european, a fost de acord să-și schimbe poziția, în schimbul unei derogări privind carburanții sintetici.

UE a votat interzicerea motoarelor cu motorină și benzină, dar și a hibridelor

Textul obligă automobilele noi să nu mai emită deloc dioxid de carbon (CO2) – interzicâ de facto vehiculele pe benzină, motorină şi hibride -, în favoarea celor electrice, relatează AFP și news.ro.

Textul va fi introdus pe ordinea de zi a unei reuniuni, marţi, a miniştrilor Energiei din UE, în vederea adoptării sale oficiale, anunţă preşedinţia suedieză a Uniunii.

Această reglementare este unul dintre pilonii planului euroean de luptă împotriva modificărilor climatice care ţinteşte atingerea neutralităţii carbonului în 2050.

Germania a obținut o concesie pentru o tehnologie alternativă,, după ce la începutul lunii martie a blocat planul, în ultimul moment, după ce acesta a fost adoptat de către Parlamentul European.

Pentru a-şi justifica răzgândirea – extrem de rară în acest stadiu al procedurii -, Germania a cerut Comisiei Europene (CE) să prezinte o propunere care să deschidă calea automobilelor care funcţionează cu carburanţi de sinteză.

Această tehnologie – controversată şi care se află în dezvoltare – constă în a produce carburant pe baza CO2 rezultat din activităţi industriale. Ea este apărată de producători de mărci de lux germani şi italieni şi urmează să permită folosirea motoarelor termice după 2035.

Această tehnologie este contestată de către ONG-uri de mediu, care o consideră costisitoare, energivoră şi poluantă.

Șoc în SUA. Cel puțin 6 morți, copii și profesori în atacul armat asupra unei școli. Cine a deschis focul

Șoc în Statele Unite. A fost deschis focul asupra copiilor dintr-o școală din Nashville, statul Tennesee. Au fost anunțate multiple victime – cel puțin trei copii și trei profesori au fost uciși în atacul armat de luni, alături de atacatoarea, care a fost ucisă de polițiști, potrivit unui bilanț provizoriu.

Imagine

Bilanţul preliminar al incidentului armat este de cel puțin șapte morţi şi numeroşi răniţi, printre elevii și profesorii școlii. Printre cei morți este și atacatorul. Potrivit celor mai recente informații, persoana care a deschis focul nu este o adolescentă, cum au anunțat inițial autoritățile. Persoana care a început să tragă era o femeie de 28 de ani. Poliția nu a dezvăluit numele, ci doar că a fost ucisă în schimbul de focuri. Femeia era înarmată cu două puști de asalt și un pistol. 

Atacul armat a durat 15 minute, potrivit ultimelor anunțuri ale Poliției.

Cel puțin trei copii și trei profesori au murit luni în urma focului deschis de un bărbat într-o şcoală generală din oraşul Nashville, Tennessee, potrivit Daily Mail, preluată de realitatea.net. Din primele informații, atacatorul a fost ucis de polițiștii care au intervenit în incident.

Autoritățile nu au anunțat dacă printre cei răniți sunt profesori sau elevi de la școală.

Imagine

Incidentul armat a avut loc luni, într-o şcoală generală – Școala Covenant de la marginea orașului Nashville. Incidentul a avut loc la scurt timp după ora 10 dimineața, scrie Sky News. Aici învață aproximativ 200 de copii, de la grădiniță până la clasa a șasea.

Departamentul de Poliție Metro Nashville a făcut anunțul pe Twitter: „Un incident armat a avut loc la Covenant School. Atacatorul a fost doborât și este mort”.

Poliția a anunțat că pentru siguranță elevii și profesorii să meargă la o biserică din apropiere pentu a se întâlni cu părinții lor.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate în jurul şcolii iar anchetatorii au deschis o anchetă și încearcă să afle motivul atacului.