Cabral a postat prima imagine emoționantă cu fiul său nou-născut

Prezentatorul tv din România a devenit tătic pentru a treia oară în urmă cu câteva zile. Soția sa, Andreea Ibacka a adus pe lume un băiețel sănătos. Recent, Cabral a postat prima imagine cu fiul său.

Tatăl fericit și-a luat pentru prima dată fiul în brațe. Fără doar și poate, pe chipul acestuia se citește dragostea pentru fiul său. „Gata, acasă. Uitasem cât sunt de mici…”, a scris Cabral la descrierea fotografiei în care își ține în brațe băiețelul.

Victime ale sobelor defecte! Mai multe persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar una a murit

În ultimele 24 de ore 9 persoane au avut de suferit în urma intoxicării cu monoxid de carbon, după ce au folosit sobele din propriile locuințe.

Primul caz de intoxicație a fost înregistrat în orașul Căușeni pe 28 noiembrie la ora 08:55. Aici, un bărbat în vârstă de 42 de ani, o femeie în vârstă de 37 de ani, dar și un băiat în vârstă de 9 ani s-au intoxicat cu fumul emanat de la o sobă defectă, care a fost exploatată în locuință. Persoanele au fost preluate la spitalul raional pentru îngrijirile medicale, în stare satisfăcătoare.

Un alt caz, în care a avut de suferit o familie din 4 membri a avut loc în satul Dezghinjea UTA Găgăuzia. Un bărbat în vârstă de 43 de ani, o femeie în vârstă de 40 de ani, dar și copiii acestora, un băiat în vârstă de 15 ani și o fată în vârstă de 1 an au fost transportați de urgență la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, în urma exploatării unei sobe defecte. La moment, starea persoanelor este satisfăcătoare. Tot, la data de 28 noiembrie în satul Cuhnești raionul Glodeni, o femeie în vârstă de 65 de ani a primit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la soba din locuință. Ulterior, persoana a fost transportată pentru îngrijiri la spital. Un caz tragic s-a produs în satul Cinișeuți raionul Rezina. Aici, un bărbat în vârstă de 63 de ani a decedat, după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la soba defectă din locuință.

Cazul este cercetat de organele de drept. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat oamenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a surselor de încălzire, cum ar fi sobele alimentate cu combustibil solid și gazos, dar și aparatele electrice de încălzit locuințele. Persoanele sunt rugate să verifice starea acestora înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri și nereguli să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol. Mai mult, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, oamenii sunt îndemnați să aerisească bine locuințele, să nu obtureze canalele de ventilare și să stingă focul din sobe pe noapte. Întru evitarea cazurilor de intoxicație cu produsele de ardere emanate de la sobe, IGSU reamintește importantele reguli de securitate printr-un spot social de prevenire, lansat anterior.

Vin sărbătorile! Municipalitatea anunță când și de unde putem cumpăra brazi

Sărbătorile sunt tot mai aproape, iar în acest context, Primăria Chișinău anunță că, în perioada 1 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, în sectoarele Capitalei va fi permisă desfășurarea activității de comerț cu brazi, scrie realitatea.md.

Potrivit responsabililor, au fost stabilitate amplasamentele pentru activitățile de comercializare în toate cele 5 sectoare ale orașului Chișinău.

Lista locațiilor, dar și alte informații pot fi vizualizate în Dispoziție.

Familie ucisă în propria casă. Alexandru, soția lui Natalia și cei doi fii ai lor au fost împușcați într-un sat din Zaporojie

O întreagă familie a fost ucisă fără milă în propria casă, într-un orășel din Zaporojie. Potrivit publicației ucrainene Obozrevatel, oroarea ar fi avut loc în noaptea de 18 spre 19 noiembrie, în Komîș-Zorea.

Primul care a căzut victimă gloanțelor a fost Alexandru, tatăl familiei. Au urmat, pe rând, soția lui Natalia și cei doi fii ai lor, Vladislav și Kirill.

Jurnaliștii de la Obozrevalet susțin că oroarea ar fi fost comisă de militari ruși. Aflați în stare de ebrietate, soldații ar fi spart geamurile casei și au dat buzna peste familie. Potrivit publicației Pravda, informația despre asasinat a fost confirmată și de SBU – Serviciul de Securitate al Ucrainei.

În Nikolaev, o rachetă a ucis o tânără mamă de ziua ei. Fiul de 16 ani a supraviețuit în mod miraculos

În noaptea de 10 spre 11 noiembrie, o rachetă a lovit un bloc rezidențial cu cinci etaje din Nikolaev. Șapte persoane au murit în atac, inclusiv Natalia Zhernakova și soțul ei. Fiul de 16 ani al tinerei, Roman, a supraviețuit în mod miraculos.

Natalia împlinea 34 de ani pe 11 noiembrie. „A copt plăcinte seara, apoi a făcut o prăjitură. Probabil că nici nu a avut timp să adoarmă, pentru că a trimis mesaje cu o prietenă până la 2 dimineața. Ceasul din camera ei s-a oprit la 1:40 a.m.”, spune prietena Nataliei.

La locul tragediei, un băiat de 16 ani le declara reporterilor că s-a trezit din cauza exploziei, a deschis ușa și nu mai era nimic. Era Roman, fiul Nataliei Zhernakova. Băiatul mărturisea atunci că mama și tatăl său vitreg erau sub dărâmături și aștepta ca salvatorii să-i poată lua. 

Racheta a făcut gaură în bloc

„Într-un răspuns cinic al statului terorist (rus) la succesul nostru pe front, Mikolaiv a fost din nou ţinta unor tiruri cu rachete al inamicului. Una dintre rachete a lovit un imobil rezidenţial de cinci etaje, care a fost distrus în totalitate”, a anunţat pe Telegram şeful administraţiei regionale, Vitalii Kim, potrivit Agerpres. La câteva ore după atac, primarul oraşului, Olesksandr Senkevici, anuna şase morţi, dar și faptul că salvatorii încă mai caută printre dărâmături. În imaginile de fața locului se poate vedea imobilul cu o gaură mare în mijloc.

Atacul a venit după ce Ucraina anunțase că a eliberat mai multe sate din regiunea Herson, pe o suprafaţă de circa 100 de kilometri. Nikolaev se află la circa 35 km nord-vest de Herson.

Autoritățile ucrainene investighează locurile în care ar fi avut loc torturi în orașul Herson

Autoritățile ucrainene investighează locurile în care ar fi avut loc torturi în orașul Herson. La mai bine de două săptămâni de la retragerea rușilor din oraș, anchetatorii spun că au fost găsite cinci camere de tortură în Herson și cel puțin alte patru în regiunea mai largă, scrie Sky News. Ucrainenii susțin că au fost închiși, bătuți, supuși la șocuri electrice, interogați și amenințați cu moartea.

Poliția națională ucraineană spune că peste 460 de crime de război au fost comise de soldații ruși în Herson. Când o duzină de soldați ruși au intrat în casa lui Dmytro Bilyi în august, ofițerul de poliție în vârstă de 24 de ani a declarat că aceștia i-au dat o alegere înfricoșătoare: să predea pistolul sau mama și fratele său vor dispărea. El a predat pistolul soldaților, iar aceștia l-au târât de la casa sa din satul Chornobaivka la o închisoare din Herson. A spus că a fost închis într-o celulă și torturat zile întregi. The Associated Press a vorbit cu cinci persoane care susțin că au fost torturate sau reținute arbitrar de ruși în Herson sau care știau de alte persoane care au dispărut și au îndurat abuzuri. Experții în drepturile omului avertizează că aceste acuzații sunt doar începutul.

Nouă femei s-au implicat timp de 30 de ani într-o misiune secretă. Peste ani, totul a ieșit la iveală, iar familiile lor au rămas șocate
Articolul anterior
Atenţionare de călătorie: grevă generală în Italia
Articolul următor