Cadavrele mai multor copii și femei, aduse de valuri pe o plajă din Libia. O organizație caritabilă bate alarma!

O organizație caritabilă din Spania a publicat fotografii cu cadavrele mai multor copii și femei, aduse de valuri, pe o plajă din Libia, scrie BBC.

Organizația non-guvernamentală Proactiva Open Arms susține că ar fi vorba de trupurile migranților care au încercat să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

Cel puțin 743 de migranți au murit încercând să ajungă în Europa, doar în acest an. Potrivit cifrelor publicate de Organizația Internațională pentru Migrație din cadrul ONU, au fost înregistrate, în acest an, 630 de decese în zona centrală a Mării Mediterane, față de 289 de decese la nivelul întregii zone, în 2020, potrivit BBC.

“Suntem șocați. Când oamenii încearcă să fugă din Libia, nu ar trebui să fie abandonați pe mare. Ar trebui să existe o operațiune de căutare și salvare, pentru a proteja viețile celor aflați pe mare. Mediterana este cel mai mare cimitir din lume”, a declarat un representant al organizației.

Prim-ministrul italian Mario Draghi a declarat, după ce a văzut fotografiile că „imaginile cu cadavre de bebeluși și copii mici aduși de valuri pe o plajă din Libia sunt inacceptabile”.

Oscar Campus, fondatorul organizației Proactiva Open Arms, a publicat fotografiile pe Twitter, spunând că trupurile neînsuflețite ale migranților au rămas pe plajă timp de trei zile.

Pe de altă parte, jurnalista Nancy Porsia a transmis că unul dintre cunoscuții săi a descoperit trupurile, sâmbătă, alertând autoritățile, care i-au îngropat în aceeași zi, în cimitirul Abu Qamash.Europa se confruntă cu un nou aflux de migranți care încearcă să ajungă pe continent, traversând Marea Mediterană. Aproximativ 13.000 de persoane au ajuns, doar în acest an, în Italia.

sursa

Cele trei tipuri de certificate digitale Covid pentru călătorie în UE
Articolul anterior
Încă un lot de echipamente de protecție împotriva infecției Covid-19, oferit Moldovei cu sprijinul financiar al Guvernului României
Articolul următor
Alte articole interesante