Câini otrăviți și lăsați să moară în chinuri la Bălți

Imagini de groază într-un cartier din Bălți. Mai mulți câini au fost otrăviți și lăsați să moară în chinuri. Cadavrele animalelor au fost descoperite de câțiva locuitori din cartierul 8, acum câteva zile. Imaginile video au fost publicate pe rețelele de socializare, unde au stârnit un val de nemulțumiri.

separator
În imagini sunt cel puțin cinci câini morți, care, potrivit martorilor, au fost otrăviți. Locuitorii orașului se arată îngrijorați de situație, care pare să iasă de sub controlul autorităților, transmite nordnews.md.

,,Este groaznic, pentru că copiii nu trebuie să vadă asta. Cred că nu vor găsi vinovații. I-au otrăvit, au stat așa. Strașnic, unde se uită serviciile municipale? Poate că atacau copiii, nu știu, dar nu e uman. Chiar dacă sunt maidanezi, dar sunt animale, au spus oamenii.

Unii bălțeni, însă, justifică acțiunile otrăvitorilor. Ei cred că astfel, cineva ar încerca să scape orașul de maidanezii, care atacă oamenii în stradă. ,,Dar când copiii se joacă și câinii îi atatcă? Se întâmplă. Au rezolvat cumva problema? Cineva nu a mai putu să tolereze asta. Eu tot am copil care merge cu bicicleta. Să te aperi nu poți, că dacă te atacă unul vine toată haita. Aici au fătat mai mulți câinișori. Dacă autoritățile nu se implică, oamenii decid singuri. Cadavrele se descompun, este miros urât, este periculos, aici este parc, copiii aleargă. Nu este normal”.

Voluntarii pentru protecția animalelelor cred că aceasta este cea mai disperată soluție de a scăpa de patrupede, iar autoritățile trebuie să intervină cât mai urgent.

Conform datelor oficiale, pe străzile din Bălți hoinăresc aproape cinci mii de câini. Anul trecut, aproape 700 de bălțeni au fost mușcați de maidanezi printre care, peste 200 de copii.

Elevi din mai multe școli din Moldova vor merge într-o excursie la stația de sortare ABS Recycling
Articolul anterior
Sacrificiul medicilor și asistentelor din China: răni pe față din cauza măștilor, nopți nedormite
Articolul următor
Alte articole interesante