Un cămin din Chișinău, în carantină. O studentă a fost depistată pozitiv pentru Covid-19

O studentă a Universității Tehnice din Moldova a fost diagnosticată cu coronavirus. Căminul unde locuia fata este în carantină de azi, pentru o perioadă de 14 zile.

separator
În clădire au rămas aproximativ 50 de persoane. Accesul este interzis, inclusiv pentru reprezentanții mass-media, anunță Jurnal.tv. Rectorul Universității Tehnice, Viorel Bostan, a confirmat starea de lucruri, precizând că instituirea carantinei de 14 zile s-a făcut conform recomandărilor Serviciului Sănătății Publice.

Potrivit rectorului UTM, studenta testată pozitiv cu Covid-19 este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, de unde este și prima victimă din Republica Moldova, răpusă de coronavirus. În urmă cu zece zile, studenta a fost la ore și a contactat cu colega ei de cameră. La ora amiezii, în perimetrul clădirii au apărut echipe de polițiști, care au început să verifice legitimațiile persoanelor care intră. Și-a făcut prezența o mașină a serviciului de urgență. Studenților le-au fost aduse alimente și produse de igienă.

În după amiaza zilei, poliția a sigilat intrarea în cămin, iar trecătorilor, inclusiv jurnaliștilor, le-a fost interzisă prezența în perimetrul clădirii. Administrația Universității Tehnice din Moldova spune că măsura este una provizorie și ar putea fi anulată.

Dozatoare cu dezinfectant, în toate troleibuzele și autobuzele din Chișinău
Articolul anterior
În Rusia a fost înregistrat primul deces din cauza coronavirusului
Articolul următor
Alte articole interesante