Campania de Paşti „Masa Bucuriei” a fost lansată – donează produse alimentare pentru bătrânii rămași singuri, în unul din magazinele implicate în actul de caritate!

Pentru al zecelea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” lansează campania de Paşti „Masa Bucuriei”. Campania are drept scop sensibilizarea şi mobilizarea societăţii pentru susţinerea bătrânilor rămaşi singuri şi marcați de sărăcie, dar și a oamenilor nevoiaşi.

separator

Grație acestui proiect, pe parcursul a 10 ani au fost colectate circa 200 tone de produse alimentare care au fost distribuite oamenilor nevoiași din întreaga țară.

Campania va culmina pe 20 aprilie, în Sâmbăta Floriilor, cu o zi de mobilizare națională în care oamenii sunt îndemnaţi de voluntarii Diaconiei să doneze produse alimentare neperisabile pentru a asigura o masă caldă celor care într-adevăr au nevoie.

În acest an, „Masa Bucuriei” va avea loc în 100 de magazine din 20 de localități din întreaga țară: Chișinău, Bălţi, Soroca, Sîngerei, Edineţ, Căușeni, Ungheni, Cahul, Ștefan Vodă, Hâncești, Călăraşi, Dondușeni, Cantemir, Ialoveni, Ratuş, Floreşti, Rezina, Şoldăneşti, Străşeni, Măgdăceşti, Cricova.

Posibilități de implicare în campanie:

  1. Aplică în calitate de voluntar, completând formularul online.

Ce vei face în acest rol:

  • Lider de echipă – tu ești cel care își formează echipa și gestionezi campania într-unul din magazinele implicate.
  • Voluntar în magazin – tu îndemni și informezi oamenii despre posibilitatea de a dona produse alimentare.
  • Voluntar la sortarea produselor – cel care sortează produsele colectate pe categorii pentru a putea fi distribuite către oamenii nevoiași.
  1. Donează pentru susținerea cantinelor sociale pe e-donații sau prin intermediul terminalelor de plată. Costul unui prânz la cantina mobilă este de 15 lei, iar cu 400 de lei asiguri hrana unui bătrân pentru o lună.
  2. Pe 20 aprilie, donează produse alimentare în unul dintre magazinele implicate în campanie.
  3. Organizează o colectă de fonduri în echipa ta. În perioada 15 -21 aprilie adună alături de colegi donații pentru bătrânii de la Cantina Mobilă. Detalii aici.

Toate resursele acumulate în campanie devin prânzul cald, oferit pe parcursul întregului an oamenilor nevoiaşi – beneficiari ai centrelor parohiale şi ai cantinelor sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi organizaţiilor partenere implicate în campanie.

În 2018 au fost donate 41 tone de produse alimentare prin implicarea a 1000 de voluntari.

Campania este organizată cu  binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor și susținerea partenerilor. Magazine implicate în campanie: Green Hills, Velmart, Linella, IMC Market, Metro, Family Market, Nr1 Market, Fidesco, Fourchette.

Cumplit! Copilul de 7 ani, dat dispărut, a fost găsit decedat într-o fântână
Articolul anterior
Povestea moldoveanului care s-a căsătorit cu o americancă, în cadrul unui show TV. Recent, cei doi au devenit părinți
Articolul următor
Alte articole interesante