Canada: record de căldură în luna noiembrie. Câte grade sunt la Montreal?

Oraşul Montreal a depăşit marţi un ”record absolut” de temperatură pentru luna noiembrie, cu 22,4 grade Celsius, în condiţiile în care în centrul şi în estul Canadei se înregistrează de câteva zile un val de căldură fără precedent pentru această perioadă, a indicat agenţia Environment Canada, citată miercuri de AFP.

separator

„Nu am avut niciodată o valoare de 22,4 grade într-o lună noiembrie. Este un record absolut pentru noiembrie”, a comentat marţi meteorologul Mariane Peltier pentru AFP

Anterior, cea mai fierbinte lună noiembrie a fost în 1948, cu o temperatură maximă de 21,7 grade Celsius, a precizat specialista.

„Astăzi, am doborât câteva recorduri pentru cele mai fierbinţi zile din luna noiembrie în Quebec”, a declarat Peltier.

„Pentru o lună noiembrie (…), se întâmplă rar să fie vorba despre o perioadă atât de îndelungată. Uneori durează două sau trei zile, dar niciodată şapte zile”, a adăugat ea.

În Montreal, recordul anterior pentru data de 10 noiembrie a fost înregistrat în 1948, cu 18,3 grade Celsius.

În această perioadă, temperatura medie este de obicei de aproximativ 7 grade Celsius în oraşul francofon, a precizat meteorologul.

Acest episod de căldură a traversat sudul provinciei francofone, dar şi provincia Ontario, unde au fost înregistrate 24 de grade Celsius în oraşele Windsor şi Toronto.

Provinciile New Brunswick şi Nova Scotia (estul Canadei) au fost, de asemenea, afectate de această masă de aer cald.

Se prognozează că „vara indiană” va continua şi miercuri, înainte ca valorile de temperatură să scadă joi până la cele normale pentru acest sezon.

sursa: Agerpres

Ucraina interzice circulaţia în weekend pentru a limita răspândirea Covid-19
Articolul anterior
Satul din Moldova în care au rămas doar câțiva bătrâni. ,,Suntem ai nimănui”
Articolul următor
Alte articole interesante