Cancelarul german Olaf Scholz declară că Germania este pregătită pentru oprirea gazului rusesc. Ce măsuri au fost luate

Germania și Europa sunt pregătite să facă față consecințelor în cazul în care Rusia va decide să oprească complet livrările de gaze, a declarat sâmbătă cancelarul țării, Olaf Scholz, scrie Bloomberg.

German chancellor's neighbors find confidential papers in garbage | Daily  Sabah

Germania s-a pregătit „pentru ca Rusia să întrerupă în mare parte livrările de gaze din cauza războiului împotriva Ucrainei”, a declarat Scholz, adăugând că țara sa a înființat terminale pe coasta de nord a Germaniei pentru a importa gaze lichide.

Cea mai mare economie a Europei se află în centrul crizei energetice de pe continent, în condițiile în care președintele rus Vladimir Putin reduce livrările ca represalii la sancțiunile legate de războiul din Ucraina. Au crescut îngrijorările că Germania s-ar putea confrunta cu un val de falimente în urma crizei.

„Am economisit gaz. Folosim din nou capacitățile de producție ale centralelor electrice pe cărbune. La începutul anului viitor vom avea posibilitatea de a folosi centralele nucleare rămase în sudul Germaniei, dacă va fi necesar”, a declarat cancelarul.

Declarațiile sale vin după o decizie criticată pe scară largă a ministrului său al economiei, Robert Habeck, de a menține două dintre centralele nucleare ale țării în rezervă de rezervă.

Acest plan a primit o lovitură dură atunci când operatorul centralelor s-a adresat lui Habeck într-o scrisoare în care spunea că acest lucru „nu este fezabil din punct de vedere tehnic și, prin urmare, nu este potrivit ca mijloc de a asigura cota de aprovizionare a acestor centrale”.

sursa

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Maxim Galkin va susține un concert în St. Petersburg
Articolul anterior
Fără pază și deghizare! Alla Pugacheva a ieșit la plimbare cu gemenii săi, în centrul Moscovei
Articolul următor