Când trecem la ora de iarnă în 2019

În fiecare an, în luna octombrie, ne pregătim să trecem la ora de iarnă. În ultimul weekend din această lună, în noaptea de 26 spre 27 octombrie, este momentul în care vom da ceasurile înapoi cu o oră.

separator
Astfel, ora 04:00 devine ora 03:00, iar dimineața ne trezim mai târziu decât în ziua precedentă. Treptat, organismul se obișnuiește, iar această trecere nu mai este simțită. Pentru că în ultimul weekend din octombrie dăm ceasul înapoi cu o oră, duminică, 27 octombrie, este cea mai lungă zi din an: are 25 de ore în loc de 24.

De fapt, trecerea la ora de iarnă înseamnă revenirea la ora oficială. Trecerea la ora de iarnă este un mecanism folosit de 70 de țări din lumea întreagă, de mai bine de 100 de ani.

Uniunea Europeană a votat renunțarea la ora de vară. Începând cu 2021, se va renunța la sistemul de trecere de la ora de vară la cea de iarnă și invers, conform unei decizii a Parlamentului European. De fapt, va fi menținută o singură oră, în funcție de decizia pe care o ia fiecare țară. Țările care vor să rămână la ora de vară vor face modificarea finală în ultimul weekend din martie 2021. Țările care aleg ora de iarnă vor face trecerea definitivă către aceasta în ultima duminică din octombrie 2021. Toate țările trebuie să ia această hotărâre până în aprilie 2020 și să o comunice Comisiei Europene.

O moldoveancă a fost bătută crunt de concubinul ei, în Italia. Femeia luptă pentru viața ei
Articolul anterior
Un moldovean are șanse mari să câștige trofeul ,,Vocea României”. Video!
Articolul următor
Alte articole interesante