Când va fi construită Autostrada Unirii, drumul care va lega Moldova şi Transilvania

Lucrările de Construcție a Autostrăzii Unirii, drumul care va lega regiunile istorice Moldova şi Transilvania, vor începe în următorii trei ani.

Este vorba despre un tronson de aproximativ 100 km al viitoarei autostrăzi A8, Târgu Neamţ — Iaşi — Ungheni, transmite nordnews.md.

Autostrada va fi construită în urma unui acord comun dintre România și Republica Moldova. Aceasta va costa peste 2,5 miliarde de euro.

„Sunt convins că împreună putem facem mult mai mult decât singur fiecare dintre noi. Și cred că e bine să facem proiecte de infrastructură. Știți foarte bine că autostrada Est-Vest dorește să se conecteze peste podul de la Ungheni până la Chișinău, ceea ce va fi foarte bine pentru cetățenii din Republica Moldova.” a declarat Mihai Chirica, Primar de Iași

Cea mai mare provocare în construcția autostrăzii, va ține, în special, de domeniul economic și de sectorul privat.

„Când vom discuta despre exproprier este o altă discuție pentru că evident se va trece prin niște zone unde pământul a fost retrocedat, unde sunt mici proprietari, unde fiecare va trebui convins. Știm că ne confruntăm și în România cu aceste obstacole.

Din păcate, aici va fi adevărata problemă nu a construcției în sine.” a menționat Dan Nuțiu, Președintele Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova.

Primarul de Iași crede că Autostrada Unirii înseamnă pentru Republica Moldova, încă un pas spre integrarea în Uniunea Europeană.

„În primul rând, aceste curse mai sunt și niște puncte de cunoaștere. E timpul să simțiți și pulsul Europei. E timpul să înțelegeți unde vreți să ajungeți, și asta se va putea face și pe baza unor legături directe între orașele mari ale României și ale noastre împreună, atunci când vorbesc despre România și Republica Moldova”, a mai adăugat Primarul de Iași

Autostrada Târgu Mureș-Iași (A8), denumită și Autostrada Unirii sau Autostrada Est-Vest, este o autostradă ce va fi construită pe traseul Ungheni-Iași-Târgu Frumos-Pașcani-Târgu Neamț-Poiana Largului-Ditrău-Târgu Mureș- unde va fi creată o legătură cu Autostrada A3.

Aceasta va avea o lungime de peste 310 km și va costa aproape 9 miliarde de euro.

Celebrități care au decis să nu își lase averea copiilor lor
Articolul anterior
Zile libere pentru părinți, dacă copiii fac școala online
Articolul următor
Alte articole interesante