Caniculă în Germania. Alertă roșie de incendii de pădure

Germania se confruntă cu primul val de caniculă din acest an. Se anunță un weekend care ar putea doborî recorduri în această țară, unde au fost depășite 35 de grade Celsius, iar oamenii se apără cum pot: cu înghețată, băuturi reci și băi în piscină.

În același timp, autoritățile atrag atenția că temperaturile ridicate pot afecta nu doar organismul, ci și mediul înconjurător, transmite Digi24.ro

Asta pentru că o parte a țării este sub alertă roșie de incendii de pădure, care pot izbucni foarte ușor din cauza vegetației uscate.

Femeie: Nu prea îmi plac temperaturile ridicate, dar sper că voi supraviețui zilelor fierbinți care se anunță pentru zilele următoare în Berlin.

Femeie: Ne vom plimba cu bicicleta pe la umbră și ne vom bucura de căldură, mie îmi place. Pentru mine, tot ce depășește 25 de grade Celsius este prea fierbinte.

Andreas Friedrich, meteorolog: Ne așteptăm la o vară fierbinte anul acesta. În perioada iunie-august va fi mai cald cu jumătate de grad, chiar cu un grad (față de media normală, n.red.).

Bărbat: Ne vom refugia la umbră și ne vom bucura de niște băuturi reci.

Autoritățile de la Moscova suspectează prezența propriei ,,tulpini locale noi” de coronavirus, extrem de contagioase
Articolul anterior
Deputata Marina Tauber a inclus bijuteriile de lux în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală
Articolul următor
Alte articole interesante