Carantina de 14 zile pentru moldovenii reveniți în țară rămâne în vigoare

Moldovenii care revin din străinătate sunt obligați să se autoizoleze, în continuare.

separator

Regimul de autoizolare de 14 zile pentru cetățenii care vin în țară rămâne obligatoriu până pe 7 august.

O decizie în acest sens a fost luată astăzi la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

„În cadrul ședinței s-a discutat despre posibila anulare a acelui regim de autoizolare de 14 zile pentru cetățenii noștri de peste hotare.

Am ieșit cu această propunere în fața comisiei. Din păcate, nici specialiștii epidemiologi și nici o bună parte din colegii din Guvern nu au susținut această propunere. În țările unde avem cei mai mulți cetățeni RM se atestă un număr mare de cazuri noi de COVID”, a declarat premierul Ion Chicu, conform jurnal.md.

În funcție de evoluția cazurilor de import, pe parcursul primei săptămâni a lunii august, urmează să se ia o decizie în privința regimului de autoizolare.

,,Miss Kazahstan”, găsită moartă. Era soția fostului deputat al Dumei de Stat, Vladimir Semago, în vârstă de 75 de ani

„Miss Kazahstan 2000”, actrița Natalia Steshenko, a murit subit în locuința sa din Moscova. Oamenii legii din Rusia ar fi constatat că moartea vedetei TV, în vârstă de 37 de ani, este non-violentă. Actrița locuia într-un apartament din centrul Moscovei împreună cu fiul și soțul ei, un politician în vârstă de 75 de ani, fostul deputat al Dumei de Stat, Vladimir Semago, transmite presa rusă.

Смерть оказалась внезапной: названа причина остановки сердца «Мисс Казахстан-2000» и актрисы Наталии Стешенко

Natalia și copilul ei erau văzuți des la locul de joacă. În seara zilei de 28 noiembrie, fiul de 10 ani al actriței a alergat la vecini. Şcolarul a spus că mama lui ,,stătea pe scaun şi şi-a pierdut brusc cunoştinţa”.

Medicii sosiți la fața locului au constatat decesul femeii. Natalia Steshenko ar fi fost diagnosticată cu tromboembolism pulmonar.

,,Potrivit celor apropiați, femeia nu s-a plâns niciodată de sănătatea ei până acum”.

Steshenko a jucat în serialele ,,Лига обманутых жен” și ,,Инспектор Купер”. Din 2006, aceasta activa ca actriță la teatrul ,,Luna” din Moscova. Ultima dată când a urcat pe scenă pe 24 septembrie.

Наталия Стешенко скоропостижно скончалась в своей квартире в Москве

Natalia Steshenko s-a născut în Kazahstan. În 2000, ea a câștigat titlul ,,Miss Kazahstan”, după care a plecat la Moscova.

,,Brazi împodobiţi, dar fără lumini”. Kievul se pregătește de sărbători

Autoritățile din Kiev fac pregătiri pentru sărbătorile de iarnă, în timp ce orașul este vizat frecvent de atacurile aeriene ale rușilor.

„Nu-l vom lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, a declarat primarul orașului, Vitali Kliciko. Pomii de Crăciun care vor fi amplasaţi în Kiev vor oferi un semn de normalitate în locuri din oraș, inclusiv în celebra Piață Sophia, transmite unimedia.info.

Primarul Kievului a declarat că orașul nu-l poate lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, în timp ce ucrainenii se pregătesc să sărbătorească sărbătorile cu brazi întunecați, în timp ce loviturile aeriene rusești lasă orașele fără curent și fac ravagii în infrastructura critică.

Pomii de Crăciun vor fi ridicați în întreaga capitală ucraineană pentru a marca Crăciunul și Anul Nou, a declarat primarul Kievului, Vitaly Kliciko, pentru postul de știri ucrainean RBC-Ucraina, dar compania energetică YASNO a declarat că aceștia nu vor fi iluminați.

Evenimentele de masă vor rămâne interzise în cadrul legii marțiale, dar nimeni nu va anula Anul Nou și Crăciunul și ar trebui să existe o atmosferă de Anul Nou”, a declarat Kliciko. Nu-l putem lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”.

Apelul său vine după săptămâni de atacuri aeriene susținute asupra rețelei energetice ucrainene, care au lăsat familii din întreaga țară fără electricitate, lumină sau apă, în mod intermitent.

Marcel Spatari: 70% dintre cetățenii înregistrați pe platformă fac parte din categoria de vulnerabilitate energetică înaltă

70% din toți cetățenii înregistrați pe platforma guvernamentală compnesații.gov.md sunt în cea mai mare categorie de vulnerabilitate. Anunțul a fost făcut de Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari în cadrul emisiunii Rezoomat cu Ileana Pîrgaru.

Spatari: 70% din cetățenii înregistrați pe platformă sunt în cea mai mare vulnerabilitate

Amintim că miercuri, 30 noiembrie, moldovenii vor afla ce fel de grad de vulnerabilitate energetică vor avea, transmite realitatea.md.

„Începând cu ziua de mâine vom începe a transmite sms pentru cei care s-au înregistrat. Dar în facturile pe luna viitoare vor fi compensațiile așa cum am promis”, a declarat Spatari.

Precizăm că, în contextul crizei energetice și electrice, autoritățile au lansat platforma compensatii.gov.md, unde cetățenii se pot înregistra pentru ca ulterior să fie examinată posibilitatea compensării unei părți din cheltuielile pentru căldură.

Coronavirus: 378 de cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Încă 7 moldoveni au decedat de Coronavirus, în ultimele 24 de ore
Articolul următor