Care este starea de sănătate a Ministrei Sănătății diagnosticată cu Covid-19?

Starea de sănătate a ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, infectată cu noul coronavirus, este satisfăcătoare.

separator

Informația a fost confirmată de către consilierul pe comunicare al instituției, Cristina Stratulat.

Potrivit ei, oficialul urmează tratament la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Deocamdată, nu se știe însă de unde ministrul Sănătății a luat virusul.

Cristina Stratulat, consilier pe comunicare al ministrului Sănătății: „Ea muncește de la distanță, toate activitățile sunt realizate de către secretarii de stat pe domeniul de competență și sunt coordonate de către doamna ministră în regim online”, a declarat consiliera pentru orheitv.md.

Până la această oră, niciunul dintre angajații ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu a fost plasat în carantină.

Responsabilii de la minister au explicat acest lucru prin faptul că Viorica Dumbrăveanu, testată pozitiv la noul coronavirus în data de 25 august, nu a intrat în contact cu niciunul dintre ei și s-a autoizolat odată cu apariția primelor simptome de COVID-19.

Aceeași situație este și în cazul membrilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din care face parte oficialul.

Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării: „Noi nu am avut contact cu doamna Dumbrăveanu. Toate ședințele Comisiilor de Situații Excepționale în Sănătate Publică au loc online. Ultima noastră întâlnire a fost, cred, că acum nouă zile”.

Amintim că ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat pe o rețea de socializare că este infectată cu noul coronavirus în data de 29 august, la patru zile după ce a primit rezultatul pozitiv și după ce fostul primar al capitalei Dorin Chirtoacă a dezvăluit acest lucru.

Moldova, în top 10 țări din Europa la numărul de cazuri de Covid-19 raportat la cifra populației
Articolul anterior
Gazprom ieftineşte gazul: pentru UE cu 47%, iar pentru Moldova cu 28,6%
Articolul următor
Alte articole interesante