Carlsberg a prezentat prima sticlă de bere biodegradabilă din hârtie

Producătorul de bere danez Carlsberg a dezvoltat primul ambalaj 100% biodegradabil pentru a îmbutelia băuturi. Prezentat sub denumirea comercială “Green Fiber Bottle”, ambalajul este fabricat din fibră celulozică similară materialului din care sunt produse ambalajele pentru electrocasnice şi cofrajele pentru ouă şi cântăreşte „mult mai puţin” faţă de sticlă, potrivit directorului de ambalaje al companiei, Håkon Langen, citat de Quartz.

separator

“Ambalajul este diferit atât la capitolul imagine, cât şi la atingere. Nu este transparent, ci opac, nu se va putea sparge şi va avea un aspect vizual de fibră lemnoasă”, potrivit oficialului Carlsberg.

Sticlelele Carsberg vor fi 100% biodegradabile, inclusiv dopul, şi vor fi turnate într-o structură unitară, putând fi reciclate ulterior precum ziarele sau cartoanele. Eventualele ambalaje aruncate întâmplător de către clienţi se vor descompune natural.

Oficialii Carlsberg îşi asigură clienţii că gustul berii nu va suferi modificări. „Nu vom face niciodată compromisuri la capitolul calităţii berii”, mai spune Langen, anunţând chiar că, în noul ambalaj, berea va rămâne rece mai mult timp decât în dozele din aluminiu.

Și Coca-Cola a lansat săptămâna trecută o sticlă cu un sfert din ea fabricată din plastic oceanic. Compania intenționează să lanseze astfel de containere în producția de masă începând cu 2020.

sursa

Kate Middleton, apariție surprinzătoare! Cu văl pe cap și desculță la intrarea într-o moschee islamică
Articolul anterior
Modelul Miranda Kerr a devenit mamă pentru a treia oară
Articolul următor
Alte articole interesante