Cărți despre Iosif Stalin, oferite de către autorități copiilor din Găgăuzia

Acum o săptămână, pe data de 21 mai, a avut loc ceremonia de rezumare a rezultatelor în domeniul politicii de tineret pentru anul trecut în Găgăuzia.

Copii din Găgăuzia au primit cărți despre Iosif Stalin: Nu am cuvinte

Direcția de tineret și sport din regiunea autonomă a invitat la eveniment „reprezentanți ai organizațiilor de tineret, specialiști în lucru cu tinerii și tineri cu inițiativă”, transmite realitatea.md.

Din imaginile publicate pe pagina de Facebook, pot fi observate o serie de cărți, trei dintre care sunt despre personalitatea lui Iosif Stalin. Autoritățile din Găgăuzia au cumpărat elevilor cărți despre ,,partea frumoasă”.

Potrivit Nokta.md, cărțile au fost donate în cadrul ceremoniei. Jurnaliștii sursei citate au contactat-o pe reprezentanta Direcției, Olga Tretiac, care a confirmat că aceste cărți au fost donate elevilor participanți ai jocului local Quiz despre evenimentele din 9 Mai.

Faptul despre desfășurarea unui asemenea joc a fost confirmat și de reprezentantul Asociației de jocuri intelectuale, Evgheni Poleacov, însă jurnaliștii sursei citate mai subliniază că nu există niciun comunicat de presă sau anunț în legătură cu organizarea unui astfel de eveniment.

„Iosif Stalin – este o personalitate ambiguă. Însă nu trebuie să-i fie prezentată doar o latură. Copiilor trebuie să le oferim posibilitatea să cântărească, să analizeze siguri și să-și tragă concluziile. 

Nu trebuie să minimalizăm rolul personalității în istorie, indiferent de care ar fi. În Franța, copiii sunt grupați și li se oferă posibilitatea să studieze informația despre cealaltă latură și să poată participa la dezbateri”, a declarat Olga Tretiac.

Aceasta a mai precizat că suma pentru aceste cărți a fost alocată de Direcție. Cumpărătura a avut loc la una din librăriile municipiului Comrat.

Svetlana Capanji, președinta Asociației cetățenilor reprimați „Doorluk” (tr. din găgăuză Dreptate) din Ceadîr-Lunga a venit cu o reacție la situație.

„Nu am cuvinte!”, a punctat aceasta.

Caz șocant la Bălți. Un bărbat agresiv a sărit cu cuțitul la oameni, apoi a încercat să se sinucidă
Articolul anterior
Ultimul pacient cu Covid, externat din spitalul raional Orhei
Articolul următor
Alte articole interesante