Casa luxoasă a procurorului Maxim Gropa, reținut pentru îmbogățire ilicită. În acte, acesta declara că stă la bloc

Procurorul Maxim Gropa are o casă somptuoasă în Durlești. O echipă de jurnaliști a mers la fața locului, a văzut imobilul, a vorbit cu vecinii. Anterior, Maxim Gropa, reținut acum pentru îmbogățire ilicită, declara că locuiește la bloc, fiind proprietar al unei părți dintr-un apartament, scrie jurnal.md.

Casa etajată a procurorului Maxim Gropa este înconjurată de un gard de aproape doi metri înălțime. Pe unul dintre pereții casei este gravată litera G, pentru a face construcția una deosebită.

Jurnaliștii au sunat la poartă, dar nu a reacționat nimeni. Vecinii lui Maxim Gropa au spus că îl văd rar pe stăpânul casei.

Procurorul șef al raionului Hâncești, Maxim Gropa, a fost reținut pe 16 februarie. El este învinuit de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere. În documente, Gropa a indicat o pătrime dintr-un apartament și un automobil cumpărat cu 3000 de lei.

„De fapt, el are două apartamente și o casă etajată, înregistrată pe numele tatălui său”, este arătat în comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Din octombrie 2013 până în 2016, Maxim Gropa a fost procuror în Secţia exercitarea urmăririi penale în cauze de criminalitate organizată şi excepţionale în cadrul Procuraturii Generale. În 2016, a fost numit procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

În august 2021, Consiliul Superior al Procurorilor i-a propus lui Alexandr Stoianoglo, pe atunci procuror general, să-l numească pe Maxim Gropa în funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Hâncești, pentru un mandat de cinci ani.

Bărbat din Anenii Noi, condamnat pentru că și-a violat fiica, iar peste 10 ani și nepoțica de nici 2 ani. Detalii șocante din anchetă

La 24 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Anenii Noi, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Anenii Noi. Potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și acțiuni violente cu caracter sexual, anunță Procuratura Generală.

Procurorii au înaintat învinuirea pe faptul că inculpatul, în anii 2011-2012, în timp ce se afla la domiciliul său, împreună cu fiica minoră, care nu a atins vârsta de 14 ani, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, contrar voinței acesteia, a întreținut cu ea un raport sexual.

Același inculpat, la 30 iulie 2022, a venit în ospeție la domiciliul aceleiași fiici, pe care o violase cu 10 ani în urmă, care devenise deja adultă, se căsătorise și devenise mamă, și din motiv că era în stare de ebrietate alcoolică și s-a certat cu actuala soție, a rămas să doarmă la fiică.

În timpul nopții, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale în formă perversă cu nepoțica sa de o vârstă fragedă, a scos-o din pătuț, și-a satisfăcut pofta sexuală în forma perversă cu aceasta și a lăsat-o însângerată pe podea. După ce s-a trezit de la plânsetele micuței, mama copilei a alertata vecinii, ambulanța și poliția.

Inculpatul a refuzat să facă declarații pe caz.

Precizăm că, în privința inculpatului, instanța de judecată a menținut măsura preventivă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

La pronunțarea sentinței, instanța a dispus încasarea din contul inculpatului în contul bugetului de stat a sumei de 22 400 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

În capitală s-a încheiat sezonul de termoficare

În capitală s-a încheiat astăzi sezonul de termoficare. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a semnat o dispoziție în acest sens, transmite moldpres.md.

La ședința săptămânală a serviciilor primăriei capitalei, edilul a subliniat că decizia a fost luată întrucât vremea s-a încălzit.

„Astăzi a fost semnată dispoziția privind deconectarea agentului termic în municipiul Chișinău, începând cu data de 27 martie. Rog „Termoelectrica” să desfășoare acțiunile necesare în acest sens”, a spus Ion Ceban.

Sezonul termic în capitală a demarat la 7 noiembrie 2022.

În zilele de 30 și 31 martie, nu vor fi recepționate cereri pentru perfectarea pașaportului în regim de urgență

În legătură cu trecerea la noul sistem de personalizare a documentelor, în zilele de 30 și 31 martie nu vor fi recepționate cererile pentru perfectarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova în regim de urgență: în ziua adresării; o zi lucrătoare, scrie observatorul.md.

Despre aceasta anunță Agenția Servicii Publice. Vă reamintim că, începând cu luna aprilie a acestui an, în Republica Moldova va fi pus în circulație un nou model de pașaport. Noul pașaport conține 34 de pagini, se distinge prin 45 de elemente performante de securitate și vine cu o serie de noutăți ce țin, în speță, de materialele de confecționare, de tehnologia de personalizare și tipologia elementelor de securitate.

La ce preț va fi vândut Stadionul Republican
Articolul anterior
Mărturia unui român aflat pe feribotul care a luat foc în Mediterană: ”Am lăsat acolo tot, mașină, bani, acte”
Articolul următor