Case distruse și furtuni. Australia, lovită de grindină uriașă după incendii

Furtuni de praf şi averse cu grindină s-au abătut duminică seara şi luni asupra mai multor regiuni din estul Australiei, reprezentând noi provocări pentru zonele deja afectate de criza incendiilor forestiere care încă nu s-a încheiat.

separator

În oraşul Melbourne, capitala statului Victoria, au fost semnalate căderi importante de grindină duminică seară, în timp ce în unele zone ale acestui stat au căzut ploi torenţiale, perturbând derularea turneului de tenis Australian Open, transmite Agerpres, potrivit stirileprotv.ro.

Incendii de vegetaţie au loc în fiecare an în Australia, însă sezonul incendiilor a început foarte devreme în acest an şi a fost extrem de intens din cauza secetei prelungite de pe vasta insulă-continent. Suprafaţa terenurilor distruse de flăcări începând din septembrie este mai mare decât Portugalia. În plus faţă de distrugerea a peste 2.000 de locuinţe, incendiile au provocat moartea a cel puţin 29 de persoane.

Imagini filmate în week-end în statul New South Wales au arătat deplasarea unui zid gigantic de praf peste localităţi din interiorul ţării (Outback). Furtunile de praf au transformat ziua în noapte în mai multe oraşe din regiune.

Canberra a fost, de asemenea, afectată de furtuni cu grindină care au smuls copaci din rădăcini. Serviciile de urgenţă au cerut oamenilor să-şi ducă maşinile la adăpost şi să nu le lase sub copaci sau liniile de înaltă tensiune.

Panică teribilă la bord, pasageri înecați de fum! Un avion de pe cursa București-Londra, întors pe Otopeni
Articolul anterior
Eurovision 2020: nume sonore din showbiz și tineri interpreți, admiși la etapa audițiilor live. Ascultă piesele aici!
Articolul următor
Alte articole interesante