Câștigătorul Eurovision 2021 a primit rezultatul la testul antidrog

Damiano David, solistul trupei italiene Måneskin care a câștigat Eurovision 2021, nu a consumat droguri, testul dovedindu-se negativ, au anunțat luni organizatorii concursului european de muzică, care se declară îngrijorați, pe de altă parte, că speculațiile nefondate au dat naștere unui „fake news”.

„N-a fost vorba despre consum de droguri. Consideram că incidentul este închis”, a anunțat într-un comunicat Uniunea Europeană de Radio-Televiziune (EBU), organizatoarea concursului Eurovision, transmite Digi24.ro.

EBU spune că Damiano David s-a oferit să facă testul antidrog, iar rezultatul negativ a fost văzut luni de organizatori.

Organizatorii au mai precizat că la cererea delegației italiene, au analizat toate filmările disponibile cu momentul din timpul finalei de sâmbătă care a dat naștere unor speculații că Damiano David s-ar fi drogat chiar în timpul concursului.

„Suntem alarmați că speculațiile nefondate au dus la un fake news care a umbrit spiritul și rezultatul evenimentului și a afectat trupa pe nedrept. Vrem să felicităm Måneskin încă o dată și să le urăm mult succes”, mai spun reprezentanții EBU.

Un scandal uriaș a izbucnit sâmbătă după finala Eurovision găzduită de Rotterdam. Solistul trupei câștigătoare, Damiano David, a fost suspectat că s-ar fi drogat în direct, chiar în timpul concursului.Publicitate

Controversa pe tema „prizei de cocaină” a izbucnit pe rețelele sociale chiar în timpul concursului și s-a extins rapid. În timpul finalei, când concurenții așteptau rezultatul în „Camera verde” – un loc public, special rezervat lor, cu canapele și o măsuță pentru fiecare delegație – camerele de televiziune l-au surprins pe Damiano David aplecat peste o măsuță și făcând un gest specific prizării de cocaină, fără să se vadă însă pe micul ecran dacă era sau nu vreo substanță pe masă. 

În schimb, în fața lui Damiano David se afla o frapieră largă, plină cu sticle cu bere. În dreapta sa, stă bateristul grupului, Ethan Torchio, care în momentul în care observă că sunt filmați pare să-l avertizeze pe David cu un gest foarte discret din cot.

În conferința de presă care a urmat după victorie, Damiano David a respins ideea că ar fi prizat cocaină. „Nu folosesc droguri. Vă rog. Nu puteți vorbi serios, nu e vorba de nicio cocaină”, a declarat el, întrebat despre incident.

Damiano David a explicat că se uita în jos pentru că Thomas Raggi, chitarisul formației, spărsese un pahar.

Un bărbat cu orbire şi-a redobândit parţial vederea prin terapie genică, o tehnică inovatoare
Articolul anterior
45.294 de doze de vaccin Pfizer au fost distribuite proporțional Centrelor de vaccinare din țară
Articolul următor
Alte articole interesante