Cât va costa carnea de miel în acest an pentru masa de Paște

Sfintele sărbători de Paște sunt marcate după cel mai lung și aspru post din an, care durează șapte săptămâni. Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Mai mult, creștinii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă ca postul trupesc trebuie însoțit și de postul sufletesc.

separator

În schimb, masa de sărbătoare este bogată în bucate gustoase și delicioase, dar nelipsite sunt ouăle roșii, Pasca și desigur carnea de miel. Cei care vor să aibă pe masa de Paște carne de miel, comandată din timp la proprietarii de stâne câte unul sau mai mulți miei sau merg la piață ori magazin și procură carnea delicioasă și dietetică. Anul acesta un kilogram de carne de miel va costa între 75 și 100 de lei direct de la producător sau la piață, dar în magazine acest produs delicios s-ar putea vinde mai scump. În acest an, creștinii ortodocși vor sărbători Paștele în data de 8 aprilie.

Sursa

Furtul Miliardului: Clădirea Global Business Centru a lui Plahotniuc, dar și fostul sediu PD, puse sub sechestru

În scurt timp va fi transmis în judecată un nou dosar, disjuns din cauza numită generic Frauda Bancară/Furtul Miliardului. Acesta îi vizează pe foștii conducători ai Băncii Naționale, a declarat Procurorul General interimar, Dumitru Robu, la o emisiune de la JurnalTV.

„Cauza penală este foarte mare. Este vorba despre 3 mii de volume. Fiecare volum are câte 250 de file.

În 10 cauze penale, disjunse, s-a finisat procedura de investigație. 17 persoane au fost trimise în judecată.

În total, sunt investigate 70 de persoane, dintre care 66 au calitate de învinuit.

În timpul apropiat va fi trimisă în instanță cauza în privința foștilor conducători ai BNM.

Bunuri în valoare de 7 miliarde lei sunt puse sub sechestru, din Moldova și din afară – Franța, Elveția, România. Suma reprezintă peste 50% din dauna provocată atunci țării.

Printre acestea este și fostul sediu al Partidului Democrat, dar și clădirea Global Bussines Centru (n.n. Care aparțin fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc)”, a spus Dumitru Robu.

Printre cei investigați sunt nume sonore din politicul moldovenesc cum ar fi Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Iurie Leancă, Andrian Candu sau Victor Bodiu.

Procuratura a anunțat anterior că Vladimir Plahotniuc este beneficiarul banilor obținuți în urma furtului miliardului, prin intermediul grupului Șor, iar în privința sa urmează a fi înaintate încă trei capete de acuzare și solicitată extrădarea pentru a fi tras la răspundere în Moldova. Acesta s-ar ascunde de justiție în Cipru, partea controlată de Turcia.

Acum un an, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc, în lipsa acestuia, la solicitarea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Calcularea termenului se va face începând cu momentul reținerii fostului lider al PD.

Furtul miliardului în 2014 s-a desfășurat în 4 etape, cu implicarea unui număr mare de șefi de instituții responsabile ale statului, ai Băncii Naționale, din cadrul ministerelor, până la nivel de Guvern și Legislativ, iar pregătirile au început încă în 2009.

Republica Moldova face rezerve de gaze în România. Ce planuri are guvernul pentru cele mai negre scenarii energetice

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle, că Executivul este pregătit și în cazul unor scenarii energetice negative în care Rusia ar putea decupla Republica Moldova de la livrările de gaze.

„Deja avem stocată o cantitate semnificativă de gaze naturale în România – 25 milioane de metri cubi. De asemenea, am negociat un instrument financiar avantajos cu BERD pentru achiziția gazelor naturale. Pe, 23 iunie 2022 am semnat un acord de împrumut de 300 milioane de euro pentru evitarea unor riscuri în sezonul rece al anului. Tranșa de urgență de 200 de milioane de euro va fi utilizată, la necesitate, pentru a spori reziliența țării în cazul unor posibile limitări sau întreruperi de aprovizionare cu gaze naturale, iar 100 de milioane de euro vor fi utilizați pentru a crea o rezervă strategică de gaze naturale, care va fi stocată în România sau Ucraina”, a declarat Andrei Spînu, conform www.anticoruptie.md.

El a mai precizat că, din 16 martie, Republica Moldova este legată la sistemul energetic european ENTSO-E și că lucrările de interconectare cu România continua și ele pentru linia electrică pe segmentul Vulcănești-Chișinău.

Medvedev ar fi fost găsit cu o armă în mână ,,gata să se împuște”. Motivul: S-a săturat să fie o ,,păpușă”

Potrivit jurnaliştilor ucraineni, fostul preşedinte al Federaţiei Ruse a încercat să se sinucidă. Garda l-ar fi găsit pe Dmitri Medvedev în stare de ebrietate și cu o armă în mână. Acest lucru este menționat în complotul proiectului FreeDom. Se spune că paznicul a fost cel care l-a convins pe fostul președinte rus să predea pistolul.

Dmitry Medvedev And Putin

„Și deridicatoarea a găsit 5 variante de bilete de sinucidere, în care Medvedev a scris că s-a săturat să fie o păpușă. Și dă vina pe Putin și cercul său interior pentru moartea sa”.

Politicianul rus Ilia Ponomarev susține că nu este surprins de aceste zvonuri, care se răspândesc din interiorul Federației Ruse ca urmare a unei lupte interne pentru puterea Kremlinului, potrivit unian.net, citată de www.realitatea.md.

Nu este un secret pentru nimeni că Medvedev a ajuns la putere în Federația Rusă datorită lui Putin și tot datorită lui a refuzat să candideze la președinte pentru a doua oară.

Se presupune că acum între Medvedev și Kirienko există o luptă internă asupra cine va deveni succesorul lui Putin. Experții susțin că recentul comportament demonstrativ al lui Medvedev este un semn de depresie profundă, care a devenit motivul tentativei de sinucidere.

Ilia Ponomarev spune că s-au pus mari speranțe în Medvedev din punct de vedere politic, dar a ratat orice ocazie. Tocmai din acest motiv este acum criticat. Și acesta ar putea fi motivul depresiei lui.

Anterior, jurnaliștii au raportat că, după începerea unei invazii pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, Medvedev s-a transformat într-un politician rus amărât, scriind postări „furiose” împotriva Occidentului și Ucrainei. Toată activitatea sa de telegramă este o încercare de a se scoate din uitarea politică.

Dar există un al doilea punct de vedere asupra postărilor sale în rețelele de socializare – aceasta este doar îndeplinirea sarcinilor stabilite de Putin, și nu o inițiativă personală.

Contracepția după naștere
Articolul anterior
Vanessa Paradis se mărită în această vară! Vezi cine este alesul inimii
Articolul următor