Catastrofă ecologică în Rusia. Vladimir Putin a declarat stare de urgență

Stare de alertă în zona polară a Rusiei, după ce 20.000 de tone de petrol s-au scurs într-un râu. Președintele Vladimir Putin a cerut o anchetă dură pentru că autoritățile au aflat de pe rețelele de socializare despre ecologică.

separator
Accidentul s-a produs vinerea trecută, la o centrală din apropietrea orașului Norsilk, după ce un rezervor uriaș de petrol s-a prăbușit, iar 20.000 de tone de petrol au ajuns în apa unui râu, dându-i culoarea roșiatică.

Președintele Vladimir Putin s-a arătat extrem de deranjat că informațiile au circulat foarte greu, iar autoritățile locale ar fi aflat abia după 2 zile de la incident, ca urmare a raportărilor alarmante din social media.

Un manager al centralei din zona polară a fost reținut, iar o anchetă este în plină desfășurare.

Accidentul de la Norsilk este considerat, ca amploare, al doilea de acest gen din istoria modernă a Rusiei.

Un expert de la World Wildlife Fund a estimat că a fost contaminată o suprafaţă de 350 de kilometri pătraţi, iar pata de petrol s-a întins pe o lungime de 12 kilometri din cursul Ambarnaya.

În această stare de urgenţă vor fi trimise forţe suplimentare pentru a contribui la operaţiunea de curăţare.

Compania Norsilk, cel mai mare producător de nichel și paladiu din lume, a mai raportat un accident similar, însă de mai mici proporții, în 2016.

Sursa

11 motive pentru care îţi este mereu foame
Articolul anterior
Un copil de 12 ani din Odesa a ieșit la plimbare prin oraș cu mașina mamei sale
Articolul următor
Alte articole interesante