Câte locuri de studii oferă universitățile din România studenților basarabeni. A fost publicată metodologia de admitere

În anul universitar 2019-2020 instituțiile de învățământ superior și preuniversitar de stat din România organizează concursul de admitere a românilor de pretutindeni, inclusiv a cetățenilor Republicii Moldova, la studii liceale, universitare de licență/masterat/doctorat. Fiecare universitate decide câte locuri sunt oferite studenților basarabeni și specialitățile acordate, iar informațiile pot fi accesate pe site-urile oficiale ale instituțiilor de învățământ.

separator
Candidații vor putea opta pentru orice domeniu de studiu și orice instituție de învățământ superior de stat din România sau, în cazul candidaților din Republica Moldova, în cadrul extensiunilor deschise de universitățile românești la Chișinău, Cahul și Bălți;

Pentru siguranța încadrării în termenul de depunere stabilit de instituțiile de învățământ superior, este recomandată transmiterea în exclusivitate a dosarelor de candidatura la universități, pentru a nu genera întârzieri de preluare/prelucrare a acestora, în cazul în care vor fi transmise pe alte canale.

Informații suplimentare privind admiterea în universitățile din România pot fi obținute accesând link-urile fiecărei instituții de învățământ superior.

Vezi metodologia de admitere și locurile oferite în învățământul preuniversitar și superior accesând link-ul Ministerului Educaței Naționale.

O tânără absolventă, polițistă de frontieră, a fost cerută în căsătorie la festivitatea de înmânare a diplomelor
Articolul anterior
Un copil din Nisporeni a dispărut fără urmă. Poliția cere ajutorul cetățenilor!
Articolul următor
Alte articole interesante