Categoriile de persoane protejate în fața variantei Omicorn

Un specialist a stabilit categoriile de persoane protejate în fața noii tulpini a virusului.

Epidemiologul român Octavian Jurma a stabilit categoriile de persoane protejate în fața Omicorn, noua tulpină a virusului SARS-CoV-2. Jurma recomandă în continuare vaccinarea ca formă de protecție față de toate variantele virusului.

Specialistul român a analizat studiile realizate în lume și datele statistice pentru a realiza topul imunității față de Omicorn. Jurma le-a împărțit în patru categorii, scrie alephnews.ro.

Octavian Jurma a mai spus că datele statistice confirmă studiile. Majoritatea celor spitalizați în Africa de Sud și în Danemarca nu sunt vaccinați. De aceea, în viziunea medicului singura soluție este vaccinarea anti-COVID.

„Așadar simplificat: dacă ai trecut prin infectare, vaccineaza-te, dacă te-ai vaccinat, fă-ți boosterul, dacă nu te-ai vaccinat și ai scăpat de boală până acum, vaccinează-te și dacă nu îți pasă, roagă-te ca Omicron să producă o formă mai ușoară de boală și de long COVID”, a precizat Jurma.

Până în prezent, în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu varianta Omicorn.

Papa Francisc dă ,,dezlegare” la un pic de sex în afara căsătoriei: „Păcat mai mare e să te lauzi că ai făcut”
Articolul anterior
3000 de euro mită pentru un avocat pentru a influența judecătorii Curții de Apel Bălți. Suspectul și complicele, prinși în flagrant
Articolul următor
Alte articole interesante