Câți ani de închisoare a primit maniacul sexual de la Edineț! Profesorul de muzică a violat mai multe eleve, a înregistrat cu telefonul mobil acte sexuale și poze nud cu victimele minore

Profesorul de muzică din raionul Edineț, care a fost condamnat recent la 25 de ani de închisoare pentru 23 de episoade de infracțiuni sexuale săvârșite în privinșa mai multor eleve minore, a mai primit patru ani de închisoare și pentru pornografie infantilă, scrie ziarulnational.md.

Potrivit Procuraturii raionului Edineț, profesorul în vârstă de 48 de ani a înregistrat cu telefonul mobil, chiar în clasa de muzică, actul sexual întreținut cu o victimă minoră. Aceleași fapte le-a săvârșit și în privința unei alte victime, în perioada anilor 2021 – 2022, înregistrând imagini nud cu aceasta.

Inculpatul a pledat nevinovat și a refuzat să depună declarații pe caz, iar verdictul poate fi contestat la Curtea de Apel Bălți.

Amintim că, pe 23 februarie curent, același individ a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru comiterea a șapte episoade de viol, opt episoade de acțiuni violente cu caracter sexual și opt episoade de acțiuni perverse.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, cu titlu de prejudiciu moral, precum și cu titlu de cheltuieli judiciare a sumei de peste 250 000 de lei.

Individul își viola elevele atât în biroul de serviciu, cât și la domiciliul acestuia.

Săpături arheologice în preajma Turnului de Apă din Capitală. Ce descoperiri au fost făcute

Reprezentanții Direcție Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare a Consiliului Municipal Chișinău și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” au demarat un șir de cercetări arheologice în diferite locații din capitală, inclusiv în preajma Muzeului orașului Chișinău (Turnul de Apă), scrie ziarulnational.md.

Cercetătorii desfășoară săpături arheologice în zona turnului de apă, unde au fost descoperite urmele unor construcții care au făcut parte din sistemul de funcționare a apeductului urban.

Totodată, pe parcursul lunii mai 2023 sunt realizate sondaje arheologice non-invazive, în colaborare cu dr. Dan Ștefan de la București în zonele siturilor:

-„Seliștea tătărească din valea râului Bâc”;

-„Piața Veche”;

-„Cimitirul și Biserica Sf. Constantin și Elena”;

– „Soborul Vechi/Muzeul Bisericesc”.

Gest emoționant din partea a doi pompieri, surprins în accidentul de la Orhei. Au luat în brațe un copil pentru a-l liniști, a cărui mamă a fost rănită

Un cadru emoționant de la accidentul de la Orhei soldat cu decesul a trei persoane și rănirea altor 13, a fost relatat pe facebook de Diana Maxim, ofițer principal al serviciului de presă al Direcției Situații Excepționale Orhei. Accidentul teribil a avut loc ieri, 25 mai, între localitățile Mălăiești și Fedoreuca. Doi pompieri au dat dovadă de bun simț, după ce au luat în brațe un micuț pentru a-l opri din plâns. Mama copilului a fost rănită, iar tatăl o asista în acel moment.

gallery images

„Acest copilaș plângea speriat de haosul provocat de un accident teribil la Orhei. Tăticul lui stătea lângă soția traumată și îi acorda un suport moral în timp ce medicii și salvatorii îi acordau ajutor medical. Însă pompierii de la Orhei Stas Melnic și Petru Mudrea ca bravi tătici au liniștit copilul și s-au împrietenit. Respect colegilor mei pentru faptul că în orice situație de urgență, necondiționat și din bunul simț uman găsesc soluții utile pentru orice cetățean”, a scris Diana Maxim pe Facebook.

Un medic ginecolog din Fălești, trimis în judecată pentru malpraxis. Greșeala care a dus la moartea nou-născutului

Procuratura raionului Fălești, a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui medic obstetrician ginecolog, învinuită de încălcarea din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale ce au cauzat decesul pacientului.

Medic de la o clinică privată, acuzat de malpraxis. Ia administrat unei  paciente o doză mare de medicament și femeia a ajuns la reanimare

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpata, activând în calitate de medic obstretician-ginecolog al Secției obstretică și ginecologie a IMSP „Spitalul raional Fălești”, a manifestat o atitudine neglijentă faţă de obligaţiile sale de serviciu, contrar reglementărilor ce vizează activitatea medicilor.

Mai exact, la data de 15 mai 2018, medicul fiind la serviciu, aflându-se în sala de naștere, nu a determinat existența bazinului strâmtat al pacientei, ca urmare având loc o naștere obstructivă, complicată, situație care necesita transportarea gravidei la o instituție de un nivel mai înalt, sau în caz de contraindicație pentru transportare, fiind necesară operația cezariană în perioada I a travaliului. 

Doctorul, însă, a luat decizia incorectă de administrare a Oxitocinei, aceasta fiind contraindicată în asemenea situații, iar ca rezultat s-a decis ca nașterea să continue pe cale naturală.

În cadrul primirii aceleiași nașteri a apărut o altă situaţie obstetricală în care, din motivul că nu a fost utilizată extracția pneumatică a fătului cu aplicarea ventuzei obstreticale, copilul s-a născut în stare gravă, fiindu-i provocate leziuni corporale în rezultatul cărora ulterior, la data de 05 iunie 2018 în IMSP „Spitalul clinic Municipal nr.1.” a survenit decesul nou-născutului.

Învinuita pledează nevinovată.

Infracțiunea incriminată inculpatei se pedepsește cu închisoare de până la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Săpături arheologice în preajma Turnului de Apă din Capitală. Ce descoperiri au fost făcute
Articolul anterior