Câți oameni lucrează pentru bunăstarea parlamentarilor români. Pe lista de salarii a Casei Poporului se regăsesc tâmplari, tapițeri și muncitori horticoli

Parlamentarii au o armată întreagă de angajați la picioarele lor. Tâmplari, tapițeri sau muncitori horticoli, pe lista angajaților din Casa Poporului, clădirea construită de Nicolae Ceaușescu.

Pentru că au foarte multe pe cap, parlamentarii României beneficiază de o întreagă armată de angajați care lucrează în sprijinul lor. Astfel, în Casa Poporului, mastodontul construit de Nicolae Ceaușescu, mișună zilnic câteva sute de oameni. Nu sunt politicieni, nu au nicio treabă cu partidele, ci muncesc de dimineață până seara pentru ca aleșilor neamului să nu le lipsească nimic.

Câți bani încasează un parlamentar în România

Și când spunem nimic, ei bine, chiar la așa ceva ne referim. Veți vedea în rândurile următoare că nu este vorba numai despre mașină la scara blocului sau șofer, ci despre un pachet întreg de care parlamentarii se bucură atunci când se duc la muncă, adică în locul în care trebuie să gândească la binele cetățenilor.

În primul rând, aleșii au parte de un salariu lunar, așa cum este și normal. La banii aceștia, unii care se învârt în jurul a două mii de euro, se adaugă o sumă forfetară sau diurna pentru ședere în București atunci când prestează în Casa Poporului.

Cine nu are o casă în București primește o altă sumă, una destul de importantă, aproximativ o mie de euro, bani care sunt destinați cazării în Capitală. Urmează bani pentru deplasările pe care le fac în fiecare lună la circumscripția electorală, dar și transportul acoperit până acolo.

Nu se termină aici pentru că aleșii neamului au la dispoziție și o sumă importantă pentru cabinetul parlamentar, sumă din care se plătește absolut totul. Vorbim despre cheltuieli de personal, chirie, consumabile sau facturi. Aceasta era undeva în jurul a 25 de mii de lei anul trecut, ceea ce ducea totul la aproximativ zece mii de euro cheltuiți de statul român pentru fiecare politician în parte.

Ce meserii se regăsesc în Palatul Parlamentului

Pe lângă consilieri și consultanți, parlamentarii stau liniștiți atunci când se prezintă la fosta Casă a Poporului. Au de toate, dar mai ales numeroși oameni care lucrează pentru ei. Aproape incredibil, însă pe lista meseriilor din Palatul Parlamentului se mai regăsesc cofetari, operatori xerox sau multiplicare.

Există însă și șoferi, mecanici auto, vulcanizator sau tinichigiu auto. De asemenea, pe ștatul de plată se află și spălători auto sau gestionari ai parcului de mașini. Unii dintre ei se ocupă strict de carburantul autoturismelor, alții sunt electromecanici sau electricieni.

Brutari, ospătari, bufetieri sau cofetari, cu toții lucrează pentru a astâmpăra poftele parlamentarilor. Totodată, politicienii se bazează din plin și pe liftieri, zugravi, tâmplari și tapițeri. Există și lăcătuși, frigotehniști, barmani, strungari, agenți curățenie sau chiar muncitori horticoli.

Cele mai mici salarii le au însă muncitorii necalificați, aceștia câștigând 2884 lei fără să contabilizăm aici și sporurile. Manipulantul de bunuri sare de trei mii de lei, în condițiile în care un muncitor electromecanic depășește cu puțin 3600 de lei.

Bani serioși câștigă, în mod evident, funcțiile importante din Parlament. Mulți dintre aceștia se bucură și de sporul de doctorat, unul care a ridicat cu 950 de lei suma totală. Vorbim despre secretarii generali, șefii de departament, directorii, șefii de serviciu, de birou sau consilierii.

Culmea, dar toți aceștia au parte și de sporul de condiții vătămătoare, la fel cum se întâmplă și în cazul ospătarilor sau bucătarilor, de exemplu. De asemenea, sporul acesta intră și în buzunarele cofetarilor sau liftierilor, suma nefiind chiar mică, ci undeva în jurul a 500 de lei pe lună pentru funcțiile de jos. În cazul celor grele, sporul poate să sară de trei mii de lei.

sursa: www.fanatik.ro

Alerta de raid aerian, emisă ieri în toată Ucraina. Explicația lui Alexei Arestovici: ,,S-au aflat în aer cel puțin 4,5 ore. Nu au efectuat lovituri”

Trupele ruse au survolat ieri, 29 noiembrie, spațiul aerian al Ucrainei, timp de peste 4 ore. În acest timp, în toată țara a fost dată alerta de raid aerian, oamenii din Ucraina trăind un imens coșmar.

Consilierul prezidențial Alexei Arestovici a afirmat că ,,rușii au căutat tehnici și căi de noi operațiuni militare”.

Consilierul Biroului Președintelui a explicat de ce, ieri, a fost anunțată o alertă de raid aerian în toată Ucraina, cu excepția Crimeei ocupate.

El și-a exprimat opinia într-o conversație cu activistul rus pentru drepturile omului Mark Feigin pe YouTube.

În ultimele zile, ucrainenii au fost avertizați în mod repetat cu privire la amenințarea de noi bombardamente asupra țării.

„Astăzi a fost o încercare. Avioanele au stat de fapt în aer cel puțin 4,5 ore. Ne așteptam la o lovitură, dar nu au făcut-o. Nu au lovit”, a spus el.

„Ar putea fi antrenament, ar putea identifica doar pozițiile de apărare aeriană, să urmărească cum reacționăm. Ei ar putea să se antreneze și, în același timp, să identifice pozițiile de apărare aeriană”, a adăugat Arestovici.

Potrivit consilierului Președinției, acum rușii caută tehnici și modalități de noi operațiuni militare. „Cu siguranțță, nu sunt mulțumiți de rezultat, când 70 din 90 de rachete lansate sunt doborâte”, a spus Arestovici.

Un aliat al lui Putin, pregătit să preia conducerea gigantului tehnologic rus Yandex, considerat „Google-ul rusesc”

Fostul ministru rus de Finanţe, Aleksei Kudrin, a anunţat marţi că va demisiona din funcţia de şef al Camerei de Audit, organismul care supraveghează cheltuielile publice ale Rusiei, relatează Reuters.

Un aliat al lui Putin a demisionat: Cum a motivat acesta decizia

Aleksei Kudrin, considerat de-a lungul carierei sale atât un liberal economic prooccidental, cât şi un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, este cel mai important oficial guvernamental care îşi părăseşte funcţia de când Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina, în luna februarie, transmite Protv.ro.

Kudrin şi-a motivat decizia prin faptul că vrea să se concentreze „pe iniţiative private”, iar surse de la Moscova se aşteaptă ca acesta să preia o funcţie la gigantul tehnologic rus Yandex, considerat „Google-ul rusesc”.

„În total, am petrecut aproape 25 de ani în sectorul public”, a scris Kudrin pe canalul său de Telegram. „Acum aş vrea să mă concentrez pe proiecte mari, care sunt legate de dezvoltarea iniţiativelor private în sens larg, dar care au, de asemenea, un impact semnificativ asupra oamenilor”, a menţionat fostul ministru de Finanţe, scrie news.ro.

Potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, Kremlinul a trimis către legislativ un document prin care solicită eliberarea lui Kudrin din funcţie, iar camera superioară a parlamentului rus, Consiliul Federaţiei, va analiza propunerea într-o şedinţă convocată pentru miercuri.

Timp de mai bine de un deceniu, între 2000 şi 2011, Aleksei Kudrin a fost ministru de Finanţe al Rusiei, un post foarte influent, şi, deşi a avut legături strânse cu Vladimir Putin, şi-a păstrat un profil relativ echidistant în rolul său actual de şef al Camerei de Audit, organismul care supraveghează cheltuielile publice din Rusia, echivalentul unei Curţi de Conturi.

Săptămâna trecută, într-o întâlnire care a avut loc seara târziu, Kudrin şi Putin au discutat despre viitorul Yandex, au declarat pentru Reuters trei persoane familiarizate cu această chestiune. Sursele au declarat că se aşteaptă ca Aleksei Kudrin să preia un rol în cadrul companiei, care tot săptămâna trecută a anunţat că analizează o posibilă revizuire radicală a modului de organizare, ce ar putea duce la o separare de compania-mamă olandeză, vânzând majoritatea serviciilor din Rusia şi preluând unele unităţi de afaceri cu orientare internaţională.

Yandex, adesea supranumit „Google-ul Rusiei”, domină pieţele de căutare online şi serviciile de ride-hailing (de tip Uber – n.r.) din Rusia, dar compania a fost supusă unor presiuni tot mai mari de când Moscova a început operaţiunea sa militară „specială” în Ucraina. Yandex a vândut mai multe departamente considerate sensibile din punct de vedere politic – cum ar fi serviciul său de ştiri – către rivalul VK, controlat de stat.

16 cazuri de gripă, înregistrate în Moldova în doar o săptămână

16 cazuri de gripă sezonieră au fost înregistrate pe parcursul săptămânii trecute în R. Moldova.

Prehlad: kaj pomaga, kaj škodi in kaj koristi? - siol.net

Potrivit Agenției Națională pentru Sănătate Publică, din numărul total de infectări șapte au fost înregistrate la copii până la 14 ani.

Cele mai multe cazuri au fost raportate la Bălți – 5 cazuri, 3 – Chișinău, 3 – Fălești, 2 – Edineț, 2 – Sângerei, 1- Drochia.

În total, în perioada 3 octombrie – 27 noiembrie au fost înregistrate 31 de cazuri de gripă, 53.342 de cazuri de IACRS și 2.866 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

De menționat că în țară continuă procesul de imunizare împotriva gripei. Vaccinul antigripal poate fi utilizat simultan cu vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, sau depistarea precoce, în sezonul gripal se recomandă respectarea măsurilor de profilaxie nespecifice, inclusiv: evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate etc.; folosirea măştilor de protecţie; respectarea distanței fizice; igiena personală; igiena și dezinfecția mâinilor; acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului și adresarea la medic la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa, IACRS şi SARI.

Vladimir Putin a depus un buchet de trandafiri roşii la sicriul lui Mihail Gorbaciov
Articolul anterior
Ilan Șor amenință cu proteste masive în țară: ”Criza adevărată bate la ușă”
Articolul următor